Policija traga za napadačem

Muškarac u Švedskoj pucao u ljude u centru grada, više povrijeđenih

Hronika 13.10.17, 07:52h

Muškarac u Švedskoj pucao u ljude u centru grada, više povrijeđenih
Čuli smo puno pucnjeva i vidjeli nekoga vani da trči. Ulica je prepuna policijskih automobila, rekao je jedan stanovnik Trelleborga

 

U centru švedskog grada Trelleborga muškarac je sinoć zapucao po ljudima.

 

Kako javljaju britanski mediji, muškarac je otvorio vatru na ulici u starom dijelu Trelleborga, u kojem se nalazi velik broj trgovina i restorana. U tom se dijelu Trelleborga navečer okuplja velik broj ljudi.

 

U napadu je ranjeno najmanje dvoje ljudi, a četvero ih je prebačeno u bolnicu. Na lice mjesta su odmah izašle jake policijske snage, baš kao i ekipe hitne pomoći. Policija je, javljaju lokalni mediji, u potrazi za napadačem, a na terenu je i specijalna policijska jedinica koja uz pomoć pasa pretražuje područje napada i traga za oružjem.


Ne radi se o terorizmu

 

Pucnjava u Trelleborgu se ne tretira kao teroristički napad, a policija je objavila kako ništa ne ukazuje da se radilo o terorizmu, javlja Associated Press.

 

"Primili smo više prijava o pucnjavi u Trelleborgu. Brzo smo otišli na lice mjesta i otkrili, na relativno malom području, više ljudi koji su povrijeđeni u pucnjavi. Neki su ranjeni iz vatrenog oružja, ali ne svi. Blokirali smo dijelove grada i istražujemo šta se dogodilo", rekao je glasnogovornik lokalne policije.

 

"Čuli smo puno pucnjeva i vidjeli nekoga vani da trči. Ulica je prepuna policijskih automobila", rekao je jedan stanovnik Trelleborga koji živi u blizini mjesta napada, prenosi Express.

 

Trelleborg je najjužniji švedski grad, nalazi se oko 33 kilometra od Malmoa.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI