organizam pamti jutarnje navike

Najukusniji voćni odabir: Pripremite najzdraviji doručak dosad!

Lifestyle 11.10.17, 09:08h

Najukusniji voćni odabir: Pripremite najzdraviji doručak dosad!
Svježe voće možete jesti samo, ali i kombinirati ga sa žitaricama, tostom, obogatiti okuse jogurtom, medom ili orašastim plodovima, a bit će izvrsno i u kombinaciji sa svježim ili mekim sirevima nježnijih okusa

 

Svježe voće idealan je odabir za doručak koji će vam osigurati energiju za cijeli dan.Početak dana uz zdravi doručak svakako je jedna od najkorisnijih navika koju možete steći. Osim što vam osigurava energiju za ostatak dana, vaš dan može započeti eksplozijom voćnih okusa u ustima nakon koje ćete se lakše nositi sa svim radnim obvezama koje vas očekuju.

 

Svježe voće možete jesti samo, ali i kombinirati ga sa žitaricama, tostom, obogatiti okuse jogurtom, medom ili orašastim plodovima, a bit će izvrsno i u kombinaciji sa svježim ili mekim sirevima nježnijih okusa. 

 

Ponuda voća na tržnicama sada je bogata i raznovrsna, pa vaš doručak svakog dana može donijeti novi izazov i iskustvo. Bobičasto voće zahvalna je pratnja za mliječno-orašasto sljubljivanje okusa, stoga smo za vas odabrali recept koji spaja svježi kravlji sir, sezonske maline i borovnice oplemenjene s malo meda i oraha, prenosi gastro.24sata

 

Za još laganiju varijantu, odaberite posni sir. Svježe voće možete konzumirati i u 'tekućem' obliku - dobra pratnja svakom doručku i izvrsna nadopuna svakodnevnoj prehrani bit će i čaša voćnog soka.

 

Svježi sir s bobičastim voćem

 

Sastojci:

 

1 šoljica svježeg kravljeg sira (posnog)
Šaka malina
Šaka borovnica
1 kašika meda
Nasjeckani orasi (prema želji)
100% voćni sok


Priprema:

 

Stavite svježi kravlji sir u zdjelicu i lagano ga promiješajte viljuškom.
Dodajte šaku borovnica i šaku malina (ili odgovarajuću količinu nekog drugog sezonskog voća).
Prelijte sve punom kašikom meda i dodajte sitno nasjeckane orahe pa nježno izmiješajte.
Uz doručak popijte čašu 100% voćnog soka.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI