FOTO GALERIJA/SADA ZNATE GDJE NA KAFU

Novo u Sarajevu: Otvoren London Cafe 1863 u centru grada

Lifestyle 09.10.17, 18:37h

"First I drink the coffee, THEN I do the THINGS", poruka je novootvorenog London Cafe 1863, otvorenog po franšizi tursko-engleskog lanca cafe-barova i sa sobom donosi dašak engleske prijestolnice u naš grad. Pogledajte kako izgleda ovaj novi objekat u Sarajevu!

 

Sarajevski London Cafe nalazi se u Alipašinoj ulici, u centru grada, na broju 18. Ovaj ugostiteljski objekat pruža priliku svima da uživaju u bogatom meniju koji sadrži čak preko sedamdeset vrsta toplih i hladnih, bezalkoholnih napitaka za sve uzraste. Meni je pravljen u skladu sa franšizama u Turskoj i Engleskoj, te nudi raznovrsne poslastice po originalnim turskim receptima.


Za sve one koje žele nešto jesti, London Cafe je spremio ponudu autentičnih sendviča, tostova i ostalih slanih gurmanskih specijaliteta. Radno vrijeme London Cafea je svaki dan, osim nedjelje, od 07:00 do 23:00 sata.

Za interijer ovog lokala pobrinula se Merjema Zubača, studentica završne godine na prestižnom Univerzitetu u Turskoj "Mimar Sinan". Ideju donošenja daška Londona u Sarajevo ostvarili su bračni par: Rašit Gorgulu, reditelj tursko-bosanskog filma "Tajne prošlosti" koji ce uskoro imati premijeru u BiH , i Amira Kudumović, producentica i viši asistent na Akademiji scenskih umjetnosti.

 

img-7140

 

Otvorenje London Cafea odvijalo se kao intimno druženje uz kišan "londonski" dan u Sarajevu. Uz ugodnu i harmoničnu atmosferu gosti su imali priliku uživati u dašku londonskog okruženja i  kućnim specijalitetima. 

 

(DEPO Portal/ms/ FOTO: Aida Begović)

 

(DEPO Portal/ms)

BLIN
KOMENTARI