BROJ PRIJAVLJENIH PREVAZIŠAO OČEKIVANJA

Petsto kandidata u borbi za ulazak u banjalučki Gradski odbor SNSD-a: Moguće proširenje liste

Front 06.10.17, 16:24h

Petsto kandidata u borbi za ulazak u banjalučki Gradski odbor SNSD-a: Moguće proširenje liste
Broj prijavljenih je prevazišao sva očekivanja, zbog čega je moguće i da dođe do proširivanja samog odbora.

Više od 500 kandidata iz svih dijelova najvećeg grada Srpske boriće se u nedjelju za ulazak u Gradski odbor najveće banjalučke stranke.


Prema saznanjima ATV-a, u nedjelju će u Banskom dvoru biti održana Izborna konferencija Gradskog odbora SNSD-a. Ovi izbori predstavljaju uveritiru za izbor rukovodstva gradske organizacije najmnogoljudnije političke organizacije u Banjaluci, koja, po podacima iz SNSD-a, okuplja 26.000 članova.


Proteklih mjeseci, svi mjesni i rejonski odbori SNSD-a predlagali su kandidate, a po posljednjim podacima, stiglo je više od 500 prijava. Predsjednik Gradskog odbora Igor Radojičić još prije nekoliko mjeseci naložio je da svi odbori pravovremeno predlože kandidate, koji, po njihovom mišljenju, zaslužuju da se nađu u Gradskom odboru. Međutim, broj prijavljenih je prevazišao sva očekivanja, zbog čega je moguće i da dođe do proširivanja samog odbora.


Kako je planirano, 21-članovo predsjedništvo banjalučkog SNSD-a, sa Radojičićem na čelu, dan uoči izborne konferencije sumiraće sve prijedloge i pripremiti listu kandidata za koje će se glasati u nedjelju.


Ipak, čini se da mnogo zanimljiviji dio izbornog procesa u banjalučkom SNSD-u slijediti tek u narednim sedmicama, kad bi trebalo biti birano rukovodstvo gradske organizacije.


Izvori iz vrha SNSD-a tvrde da nema nikakave dileme da će Radojičić ponovo biti kandidat za predsjednika odbora, a niko u stranci i ne dovodi u pitanje njegovu pobjedu.

 

(ATV,BLIN MAGAZIN/ljk)

 

BLIN
KOMENTARI