Sve spremno za utakmicu BiH-Belgija

Ekspedicija vrijedna 600 miliona eura stigla u Sarajevo: Oslabljeni za prvog napadača Manchestera

Sport 06.10.17, 16:19h

Ekspedicija vrijedna 600 miliona eura stigla u Sarajevo: Oslabljeni za prvog napadača Manchestera
Tim vrijedan nešto manje od 600 miliona eura (558,25 miliona) u subotu 7. oktobra na Grbavici će sa početkom u 18:00 sati odmjeriti snage sa reprezentacijom BiH

 

Fudbalska reprezentacija Belgije, predvođena selektorom Robertom Martinezom, stigla je u Sarajevo uoči sutrašnje utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Bosne i Hercegovine, piše N1.

 

Tim vrijedan nešto manje od 600 miliona eura (558,25 miliona) u subotu 7. oktobra na Grbavici će sa početkom u 18:00 sati odmjeriti snage sa reprezentacijom BiH.

 

Timu Mehmeda Baždarevića ovo je odlučujući susret u borbi za plasman na Svjetsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Rusiji.

 

Gosti će najvjerovatnije nastupiti u izmijenjenom sastavu, budući da su se već plasirali u Rusiji, dok će BiH u duelima sa Belgijom, a onda i Estonijom, osluškujući rezultate iz grupe F i duela Grčke tražiti svoje mjesto u baražu.

 

Tim Belgije na sarajevski aerodrom sletio je u 12:30 minuta, nakon čega su se uputili u hotel Bristol, gdje će biti smješteni igrači i stručni štab. 

 

U Sarajevo su stigli oslabljeni za Lukakua, prvog napadača Manchestera i najboljeg strijelca Engleske, koji je povrijeđen te Vincenta Kompanyja, kapitena. Za susret su upitni i Fellaini, De Bruyne i Hazard, ali su oni stigli u Sarajevo. 

 

Press konferencija reprezentacije Belgije uoči meča održat će se u 18:15 na stadionu Grbavica, dok će u terminu od 18:30 na istom mjestu i selekcija BiH imati svoje obraćanje medijima.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN, aš)

BLIN
KOMENTARI