požalila se na facebooku

Najbolja bh. karatistkinja odustaje od SP jer nema novaca za put: Moji roditelji više ne mogu da dižu kredite kako bih ja predstavljala BiH

Sport 05.10.17, 08:33h

Najbolja bh. karatistkinja odustaje od SP jer nema novaca za put: Moji roditelji više ne mogu da dižu kredite kako bih ja predstavljala BiH
Umjesto Mahmutović na svjetsku smotru najboljih karatista otputovat će djevojka iz BiH koja može obezbijediti novac

 

  
Najblja bosanskohercegovačka karatistkinja Ajla Mahmutović objavila je večeras da neće otputovati na Svjetsko prvenstvo na Tenerifima jer nije uspjela obezbijediti finansijska sredstva. Mahmutović je izjavila da njeni roditelji više ne mogu dizati kredite kako bi ona predstavljala državu Bosnu i Hercegovinu.

 

Umjesto Mahmutović na svjetsku smotru najboljih karatista otputovat će djevojka iz BiH koja može obezbijediti novac- prenosi NAP.

 

„Neka iznutrina me boli što ću upravo podijeliti ovu vijest sa vama. Bez obzira što sam pokazala da sam najbolja i postala prvakinja Bosne i Hercegovine po sedmi put, moje mjesto na SP na Tenerifima će preuzeti djevojka koju sam pobjedila u finalu Državnog prvenstva, prošli vikend, a koja može platiti odlazak. Jednostavno ne mogu dozvoliti da moji roditelji ponovno dižu kredit i ulaze u dugove da bih ja mogla ići predstavljati svoju državu! Ne bih mogla pogledati svoje tri sestre u oči, kad znam koliko stvari bih im oduzela", napisala je Mahmutović na svom zvaničnom Facebook profilu, prenosi agencija Patria.

 

Mahmutović je dodala da njen klub 'Neretva' ima šest reprezentativaca, najviše od svih drugih klubova u BiH, ali zbog financijske situacije niko od njih neće ići na SP.

 

„Svim prvacima države u svojim kategorijama, ali i onima koji samo imaju više novca, želim puno sreće na SP“, rekla je Mahmutović.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI