ljepota i zdravlje

Dame, dozovite se: Primijenite ove savjete i više nikad nećete izgledati iscrpljeno i oronulo!

ŽENA iN 03.10.17, 17:02h

Dame, dozovite se: Primijenite ove savjete i više nikad nećete izgledati iscrpljeno i oronulo!
Isprobajte retinol. To je praktično jedini sastojak za koji je dokazano da izglađuje kožu i umanjuje tamne kolutove ispod očiju tako što podstiče kožu da proizvodi više elastina i kolagena

 

Izgledajte kao da ste spavali 8 sati uz ove moćne preparate i make up trikove naših eksperata. 

 

Uvečer - 2 obavezna koraka:

 

Čišćenje

 

Prije spavanja, skinite šminku. Ako redovno zaspite sa šminkom, najvjerovatnije se budite sa crvenilom oko očiju i natečenih kapaka, kaže dr Jammie Glik, dermatolog iz New Yorka. Najbrži način da skinete sav make up (čak i onaj vodootporni) je ovo: odstranjivač šminke na bazi ulja.

 

Njega

 

Isprobajte retinol. To je praktično jedini sastojak za koji je dokazano da izglađuje kožu i umanjuje tamne kolutove ispod očiju tako što podstiče kožu da proizvodi više elastina i kolagena, kaže dr Howard Sobel, dermatolog iz New Yorka. 'Flasteri' natopljeni hijaluronskom kiselinom? Uvijek dobra ideja.

 

Mogu li svoju kremu za lice da koristim umjesto kreme za oko očiju?

 

Većina dermatologa kaže - ne. Losioni za lice najčešće sadrže parfeme, što može štetiti osetljivoj koži područja oko očiju, kaže dr Dendi Engelman, slavni njujorški dermatolog. Osim toga, primjera radi, od bogatih noćnih krema koža oko očiju može zadržavati vodu (pa ćete izgledati natečeno).

 

Nevjerovatno, ali istinito, spavanje 7 punih sati ponekad ne pomaže. Jer, u poređenju sa ostatkom lica, koža oko očiju ima puno manje lojnih žlijezda, koje kožu čine punijom. Budući da je koža oko očiju 40% tanja, krvni kapilari su vidljiviji, što rezultira izgledom nesretnih tamnih kolutova.

 

Borite se protiv podočnjaka, ovako:

 

Preskočite sol...i alkohol

 

Od soli i alkohola naše tijelo zadržava tečnost, a od toga izgledate i osjećate se kao da ste natečeni, kaže dr Whitney Bouv, slavni dermatolog iz New Yorka.

 

Kapi prije kreveta

 

- Pre spavanja ukapajte nekoliko kapi za oči bez konzervansa kako biste preduhitrili jutarnje crvenilo- , savjetuje nam dr Sobel.

 


Namjestite jastuk 

 

Spavajte pod uglom od 45 stepeni: na svoj uobičajeni jastuk stavite 'avionski' jastuk kako bi fluidi u tijelu oticali nadole, objašnjava dr Bouv.

 

Ujutru

 

Počnite s kremom za oko očiju, jer one nisu samo za pre spavanja - i nisu sve iste.

 

Neka vaša krema bude bogata hranljivim sastojcima. Veliki plus je ako sadrži hijaluronsku kiselinu koja izglađuje kožu.

 

Sastojci koji koži daju energiju da se samoobnavlja jesu ključ protiv sivog tena i za osvježen ten područja oko očiju. 

 

Tamni kolutovi

 

Potražite kremu za oko očiju na kojoj piše illuminating ili correction - što je šifra za sastojke koji umanjuju sjenke optičkom varkom, tj. pigmentima koji odbijaju svjetlost.

 

Ne moraju svi da znaju......da niste spavali cijelu noć.

 

Kamuflirajte

 

Nanesite malo korektora u nijansi kajsije na tamne podočnjake kako biste neutralisali plave tonove, savjetuje Loren Andersen, make up artist za Avon. Zatim nanesite hidratantni korektor koji neće ući u sitne bore.

 

OSVIJETLITE

 

Nanesite 'illuminating' korektor na unutrašnje uglove i ispod obrva kako bi oči izgledale veće, savetuje Andersen, koja ima još jedan trik: unutrašnju liniju oka iscrtajte bijelom olovkom kako biste smanjili crvenilo, prenosi cosmopolitan.rs.

 

Uvijte trepavice

 

Uvijač za trepavice čini čuda kada želite da 'otvorite oči'. Što se tiče maskare, 'držite se gornjih trepavica', kaže Andersen. Jer bilo šta tamno na donjem delu oka samo će naglasiti podočnjake.

 

Nanesite kremu kao profesionalac

 

Prstom utapkajte kremu (nikada ne zatežite kožu) polazeći od unutrašnjeg ugla oka preko kapka uz obrvu (a), prema spoljašnjim uglovima očiju (b) i završite tapkajućim pokretima ispod očiju (c), savetuje Cecilia Vong, kozmetičarka s Menhetna.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI