VIDEO/ ZAJEDNIČKA PRODUKCIJA SRBIJE I REPUBLIKE SRPSKE

Nova domaća serija na RTRS-u: Pogledajte trailer za 'Meso' - Mirko i Slavko u nedaćama našeg vremena

Mediji 03.10.17, 15:29h

Nova domaća serija na RTRS-u: Pogledajte trailer za 'Meso' - Mirko i Slavko u nedaćama našeg vremena
Serija će biti premijerno emitovana 28. oktobra, u 21:00h na programu obe televizije i ima ukupno devet epizoda, a u završnoj fazi je i istoimeni dugometražni film

 

 

Oktobar na RTS-u i RTRS-u je rezervisan za premijeru dugo očekivane serije Meso čiji scenario potpisuje Nikola Pejaković, a režiju Saša Hajduković, dok je koproducent za Republiku Srpsku RTRS, a za Srbiju RTS.


Serija će biti premijerno emitovana 28. oktobra, u 21:00h na programu obe televizije i ima ukupno devet epizoda, a u završnoj fazi je i istoimeni dugometražni film.


Glavni junaci filma i serije „Meso“ su Mirko i Slavko – ljudi čija imena asociraju na prošla vremena, ali koji se na svoje načine bore sa nedaćama vremena u kojem žive.


Mirko je osrednji fudbaler na zalasku karijere, sa neizvjesnom budućnošću u sportu, koji se vraća u rodnu Banjaluku gdje zatiče dementnu majku, introvertnog brata i djevojku koja, daleko od svoje rodne kuće, vapi za pažnjom i ljubavlju, tražeći ih na pogrešne načine.
 

meso-serija-2


On zatiče i još nešto – očevu roštiljnicu «Kod Rajka», od čije slave je ostala samo reputacija da su ćevapi tu „bolji od Mujinih“, iako je i njena sudbina neizvjesna, kako zbog ekonomskih razloga, tako i zbog velikih planova ko je za nju kuju podjednako veliki biznismeni.


Jedan od njih je i Slavko, Mirkov drugar iz djetinjstva, koji se u životu svog nekadašnjeg prijatelja ponovo pojavljuje iznenada, i to baš tada, u trenutku kada mu je najpotrebniji.


U devet epizoda, njihove sudbine će biti u potpunosti isprepletene i uticati na životne priče mnogih osoba oko njih, dok Mirko i Slavko sami traže svoj put do rješenja životnih problema, ali i do odgovora koliko se ljudskih vrijednosti i dalje skriva u njima.



Glavnu ulogu tumači Igor Đorđević, a pored njega glume i Nikola Pejaković, Branko Janković, Vuk Kostić, Marija Pikić, Faketa Salihbegović Avdagić, Nikolina Jelisavac, Ljubiša Savanović, Tomislav Trifunović, Stojan Matavulj i mnogi drugi. Film je nastao u Bosonogoj produkciji, a producent je Brankica Janković.


Budite uz RTS i RTRS u subotu, 28. oktobra od 21 sat.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI