danas počele pripreme

Baždarević: Za Pjanića zamjene nema, ali postoje druge opcije

Sport 02.10.17, 19:32h

Baždarević: Za Pjanića zamjene nema, ali postoje druge opcije
Baždarević je pred početak treninga naglasio da zamjenu za igrača kakav je Miralem Pjanić reprezentacija BiH nema, ali da postoje druge solucije koje će primijeniti u narednim mečevima

 

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je počela pripreme za utakmice sa Belgijom i Estonijom, koje će biti odigrane u okviru kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji. 

 

Na prvi trening stigli su svi igrači koje je Mehmed Baždarević pozvao osim Matea Sušića i Seada Kolašinca kojima je kasnio avion, dok za ovaj kvalifikacijski ciklus selektor neće moći računati na povrijeđene Miralema Pjanića, Sanjina Prcića i Jozu Šimunovića.

 

Baždarević je pred početak treninga naglasio da zamjenu za igrača kakav je Miralem Pjanić reprezentacija BiH nema, ali da postoje druge solucije koje će primijeniti u narednim mečevima. 

 

- Za Pjanića zamjenu nemamo, ali postoje neke druge opcije. Jozina povreda je nesreća, a Sanjin Prcić igra u životnoj formi i njegova povreda nam remeti planove. Vjerujemo da ćemo se spremiti na najbolji način - rekao je Baždarević. 

 

Očekuje da se reprezentacija Belgije neće opuštati u meču protiv BiH jer se radi o profesionalcima, te naglašava da je najbitnije kako će njegovi igrači pristupiti utakmici. 

 

- Želimo pobjedu i dobru utakmicu. Volio bih da odigramo kvalitetno, a to može uraditi samo dobra, fizički spremna ekipa. Zbog izostanaka ćemo mijenjati formaciju, a sigurno ćemo se morati adaptirati na Belgijance. Moramo popraviti odbranu da nam se ne ponavljaju greške i lagane šanse kao protiv Kipra. Volio bih da Belgija nastupi u najboljem sastavu jer to bi pokazalo da nas respektuju i da žele pobjedu - objašnjava selektor. 

 

Dodaje da posljednje utakmice nisu pravo lice reprezentacije BiH, te da je siguran da ovi igrači mogu mnogo bolje obaviti posao.  

 

Reprezentativac Avdija Vršajević vjeruje da reprezentacija BiH može obradovati državu. 

 

- Znamo kakva nas utakmica očekuje, ali vjerujem da imamo kvalitet da pobijedimo Belgiju i obradujemo cijelu Bosnu i Hercegovinu. Bit će teško, ali mislim da mi to možemo. Znamo kakve igrače ima Belgija, ali mi smo dobri tako da ko bude bolji neka pobijedi - rekao je Vršajević. 

 

Reprezentacija BiH će igrati protiv Belgije 7. oktobra na Grbavici, dok je meč protiv Estonije na rasporedu tri dana poslije u Tallinnu. Reprezentaciji BiH potrebne su obje pobjede da zadrži drugo mjesto i izbori plasman u baraž.

 

(Fena/mr)

BLIN
KOMENTARI