FOTO/ NOĆ MLADOSTI I LJEPOTE

Aida Karamehmedović ponijela laskavu titulu Miss BiH 2017.

Lifestyle 02.10.17, 07:00h

Aida Karamehmedović ponijela laskavu titulu Miss BiH 2017.
Aida Karamehmedović iz Trebinja izabrana je sinoć za najljepšu djevojku Bosne i Hercegovine 2017.godine.

Aida Karamehmedović iz Trebinja izabrana je sinoć za najljepšu djevojku Bosne i Hercegovine 2017.godine. Mlada Aida kaže da su pripreme bile naporne, ali i jedno prelijepo iskustvo kroz koje je naučila mnogo o svijetu modelinga.

 

missbih5

 

"Naučile smo pozirati, hodati pistom i mnogo toga. Još uvijek ne znam koji je moj put, da li je to manekenstvo ili nešto drugo, sve mi je nestvarno, ali za sada imam samo jednu želju, a to je da predstavim našu zemlju u Kini na što bolji način", zaključuje Aida.

 

Novoj Miss BiH krunu je zvanično predala prošlogodišnja pobjednica Halida Krajišnik.


Lentom prve pratilje okitila se Darja Hajdukov, a imala je čast da ponese i novu titulu Miss Visit Sarajevo, realizovanu pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Kantona Sarajevo.


Djevojka sa dvije osvojene lente kaže da je prezadovoljna plasmanom i da je čeka angažman u Turskoj koji je već dogovorila tokom priprema, ali ima i samo riječi hvale za novoizabranu pobjednicu.


"Smatram da je kompletna ličnost i od samog početka je favorit svih djevojaka, jer se jako dobro pokazala na pripremama. Mislim da će se dobro snaći u Kini na svjetskom izboru, jer govori strane jezike, obrazovana je...", ističe Tuzlanka.

 

U finalnoj večeri u kojoj su učestvovale 24 djevojke, birale su se i druga pratilja, a to je Ivona Vučković, te Miss fotogeničnosti BiH- Daliborka Popović, Miss Interneta BiH- Žanin Pavlović, Miss ABC Fashion TV model za 2017.godinu je Vanesa Žižo, dok je Miss Televoting BiH- Emina Dedić.

 

missbih2

 

Izbor Miss BiH za Miss Svijeta, koji su vodili Sanja Popović i Zlatan Jovanović, održan je u Sarajevu u hotelu Terme na Ilidži.

 

U muzičkom dijelu programa gledatelje su zabavljali Alma Čardžić, Crystal i Šaćir Ameti.


Almi je kako kaže jako drago što je dio ove manifestacije, jer izbor za Miss redovno prati. Ipak, žao joj je što njena favoritkinja (otkrila nam je da je to Emina Dedić)  nije osvojila titulu najljepše, ali ima i po koju kritiku.


"Djevojke bi trebale biti malo više nasmijane, jer mladost je lijepa, ali uglavnom je bilo prekrasno. Divim se organizatorima, jer uvijek pronađu način da održe jednu ovakvu divnu manifestaciju", zaključuje Alma.


Nastaviće da izdaje singlove, jer smatra da je to mnogo bolje danas nego izbaciti cijeli album, ali i da joj se mnogo svidjela pauza u njenoj muzičkoj karijeri.

 

Izbor za Miss BiH i ove godine je promovisao mladost, ljepotu, inteligenciju, pozitivne vrijednosti našeg društva. Ovogodišnja akcija manifestacije nosila je naziv "Bolje obrazovanje-Bolja BiH".


Iz PR-a Direkcije Miss BiH poručuju da iako nisu zadovoljni na kojem mjestu u zemlji je danas pozicionirano ovo takmičenje, a predstavlja mnogo više od ljepote, uspjelo je da održi kontinuitet od 22 godine.

 

Podsjećamo, takmičarke su se pripremale u Antaliji u hotelu "Grand Prestige Hotel & Spa".


Za estetsku pripremu djevojaka bile su zadužene šminkerke iz Škole šminkanja "Ters Bosanka" edukatorice Merjem Nuhić, a za frizuru "Hairdesign by  Zo&Em", te frizerski salon "E.T." Mirele Barakovac.

 

Pobjednica će Bosnu i Hercegovinu predstavljati na izboru Miss Svijeta 2017. u kineskom gradu Sanya koji će se održati 18.novembra.

 

missbih4

 

(DEPO PORTAL,BLIN MAGAZIN,Ljiljana Krulj)

BLIN
KOMENTARI