PRAVA ŠTETA

Ipak bez finala u Shenzenu: Damir Džumhur poražen od Ukrajinca Alexandera Dolgopolova

Sport 30.09.17, 15:29h

Ipak bez finala u Shenzenu: Damir Džumhur poražen od Ukrajinca  Alexandera Dolgopolova
Nakon jučeranje sjajne pobjede nad Nijemcem Alexanderom Zverevim, četvrtim igračem svijeta i prvim nosiocem turniru u Kini, Džumnhur je imao veliku priliku za još jedno finale, pa i osvajanje turnira

 

 

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur ipak se nije uspio plasirati u finale ATP turnira u kineskom Shenzhenu. On je u polufinalnom meču poražen od Ukrajinca Alexandera Dolgopolova sa 2:0 u setovima (6:3 i 6:4).

 

Nakon jučeranje sjajne pobjede nad Nijemcem Alexanderom Zverevim, četvrtim igračem svijeta i prvim nosiocem turniru u Kini, Džumnhur je imao veliku priliku za još jedno finale, pa i osvajanje turnira nakon St. Petersburga.  

 

Velika borba vodila se u drugom setu sve do devetog gema, kada je damir bio u prilici da povede sa 5:4, ali je Dolgopolov iskoristio break.

 

Na kraju je ukrajinski teniser uspješno servirao za pobjedu u meču i nakon sat i 13 minuta igre slavio sa 6:4 za konačnih 2:0 u setovima.

 

Plasmanom u polufinale turnira u Shenzenu, Džumhur je osigurao svoj najbolji ranking u karijeri, jer će od ponedjeljka biti 36. igrač svijeta. 

 

Rezultati polufinala:

 

Damir Džumhur (BiH) - Aleksandr Dologopolov (Ukr) 3:6, 4:6
David Goffin (Bel/2) - Henri Laaksonen 7:6 (7), 5:7, 6:3

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI