Oglasio se sarajevski imam i podržao prijatelje

Evo kako je ef. Velić nazvao prelazak hirurga sa KCUS-a u Opću bolnicu: 'Moj nerazdvojni ahbab nije mogao podnijeti...'

Hronika 27.09.17, 16:56h

Evo kako je ef. Velić nazvao prelazak hirurga sa KCUS-a u Opću bolnicu: 'Moj nerazdvojni ahbab nije mogao podnijeti...'
Ne odlaze iz države, nisu je napustili kada je bilo najteže, a neće ni sada, napisao je Velić

 

Povodom informacije da šest hirurga Klinike za ortopediju i traumatologije na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) prelazi u Opću bolnicu 'Prim. dr. Abdulah Nakaš' jer ne mogu više da podnesu pritisak i mobing od strane menadžmenta KCUS-a, na svom Facebook profilu oglasio se sarajevski imam Muhamed ef. Velić.

 

Njegov post prenosimo u cjelosti:

 

- Šest doktora napušta Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, među njima su tri moja prijatelja: Senad, Semin i Hasan, doktori sa Klinike za ortopediju i traumatologiju. Dr. Senad Maksić je moj kućni prijatelj i nerazdvojni ahbab već dvadeset godina. Nije mogao više podnijeti situaciju, ambijent i pritisak koji se vršio. Odlučili su da idu. Ne odlaze iz države, nisu je napustili kada je bilo najteže, a neće ni sada, prelaze u Opću bolnicu “Prim. dr. Abdulah Nakaš”.
To su čestiti ljudi, vrhunski doktori, hirurzi i stručnjaci. Tužan sam zbog njih i zbog svega što se događa. Ali sam isto tako i uz njih. Ali i uz Ismeta, Mirzu i Mehmeda. Imaju moju podršku i moju dovu. Hidžra se čini i da bi društvo postalo bolje", napisao je Muhamed. ef. Velić.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI