SDA reaguje na natpise Avaza

Radončić laže! Izetbegović nema ništa sa poslovanjima javnih preduzeća!

Front 26.09.17, 13:58h

Radončić laže! Izetbegović nema ništa sa poslovanjima javnih preduzeća!
SDA poziva Radončića da javnosti predoči koliko novca ima u off-shore kompanijama i koliko je imovine zarađene u BiH prenio u Crnu Goru

 

Stranka demokratske akcije (SDA) odbacuje "sve laži i konstrukcije koje u zlonamjernoj kampanji protiv SDA plasira Fahrudin Radončić putem svog glasila Dnevnog avaza" u vezi sa poslovanjem javnih preduzeća i dodjelom tendera, saopćeno je iz ove stranke.

 

- Sa poslovanjem i dodjelom ugovora na tenderima javnih preduzeća predsjednik Izetbegović i SDA nemaju ništa, osim stalnog zahtjeva da posluju transparentno i zakonito. Uvjereni smo da je tako bilo i u slučajevima koje tendenciozno potencira Radončić. Unatoč tome tražimo od svih nadležnih institucija da provjere poslovanje svih javnih preduzeća i zakonitost dodjele poslova na tenderima, bez obzira o kome se radi, te da se o tome obavijesti javnost - naglasili su iz SDA.

 

SDA, također, traži od svih nadležnih institucija da se ispita zakonitost sticanja enormne imovine Fahrudina Radončića i njegove "bivše" supruge.

 

- Ova istraga je neminovna radi razjašnjenja kako je Fahrudin Radončić, koji je u BiH došao 90-tih godina sa dvije kese, danas vlasnik imovine vrijedne stotinama miliona KM. Tražimo da se ispita s kim je sve poslovao Fahrudin Radončić, te da se objavi spisak institucija i preduzeća sa kojima je zaključivao ugovore. Od Radončića tražimo da javnosti objasni koliko je zaradio poslujući sa javnim preduzećima i institucijama, a koliko poslujući sa optuženim narkodilerima i srbijanskim tajkunima, koje su njegove veze s kriminalnim miljeom u BiH i regonu. Posebno bi bilo interesantno da objasni koje su njegove veze s optuženim narkodilerom Keljmendijem i da li je zbog zaštite svojih veza s tom osobom dao onakav iskaz u Prištini u kojem je praktično optužio Bošnjake za početak rata u BiH, navode iz SDA.

 

SDA poziva Radončića da javnosti predoči koliko novca ima u off-shore kompanijama i koliko je imovine zarađene u BiH prenio u Crnu Goru.

 

(FENA/md)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI