ČAROBNJAK IZ CORSA

Postoji neka magija: Konobar iz banjalučke picerije nudi bombone koje zaista ispunjavaju želje

Lifestyle 26.09.17, 10:39h

Postoji neka magija: Konobar iz banjalučke picerije nudi bombone koje zaista ispunjavaju želje
U poznatoj banjalučkoj piceriji Željko uz šarmantan osmijeh i birane riječi mušterijama dijeli "čarobne" bombonice za koje tvrdi da ispunjavaju želje, a veliki broj posjetilaca Corsa kaže je se želje zaista ostvaruju!

Najvažnija "stavka" svake dobre kafane ili restorana svakako su konobari. Oni privlače ili odvlače goste, prave atmosferu, čine duh lokala, znaju šta, kako i kada pijete, pitaju vas za zdravlje, porodicu i posao, nazdravljaju sa vama kada ste sretni i slušaju vas kada ste nesretni. Kada neki dobar konobar promijeni lokal, gosti obično odu za njim…

 

Oni su i pravi psiholozi. Naš narod više voli da se otvori dušu i pojada se svom omiljenom konobaru, nego da ide kod psihologa ili, ne daj bože, psihijatara. Takođe, oni su i svojevrsni motivacioni govornici, jer je nekada dovoljna samo jedna lijepa riječ, pa da stvari krene nabolje...


Upravo takav je i Željko Zec, Banjalučanin sa konobarskim stažom od preko tri i po decenije. O Željku gosti brojnih lokala u kojima je radio imaju samo riječi hvale, a osim profesionalnosti, finih manira i "holivudskog  stajlinga", ovaj uglađeni gospodin u sebi krije i neku vrstu "magije". Naime, on gostima pomaže da ispune svoje želje, zbog čega je dobio nadimak "Čarobnjak iz Corsa"!

 

U poznatoj banjalučkoj piceriji Željko uz šarmantan osmijeh i birane riječi mušterijama dijeli "čarobne" bombonice za koje tvrdi da ispunjavaju želje, a veliki broj posjetilaca Corsa kaže je se  želje zaista ostvaruju!

 

konobar-zeljko-1

 

Sreli smo Željka na njegovom radnom mjestu i popričali malo sa njim o čarobnim slatkišima, konobarisanju i tajnama ovog zanata...

 

"Gazda je jedan dan došao i donio bombone, sa idejom da ih dijelimo djeci, ali smo vrlo brzo počeli da ih dajemo i roditeljima, kao i svim ostalim gostima. Jednu noć sanjao sam da slatkiše dijelim uz određene riječi - 'Zamislite želju i uzmite bombonu, ali pazite šta poželite, možda vam se i ostvari'. Tako sam počeo i da radim, a nakon nekog vremena gosti su počeli da nam javljaju kako im se želje zaista ostvaruju", priča nam Željko Zec.

 

Bombone nisu šala, želja se ostvarila, sve pohvale za ljubazno osoblje… Želja mi je ispunjena, došla sam po drugu, svaka čast… Najbolji čovjek i konobar u gradu, željice ostvarene..., samo su neki od komentara oduševljenih gostiju na facebook stranici Corsa, pa je Željko postao svojevrsna atrakcija tog restorana.

 

"Imali smo jednog gosta iz Hrvatske, koji je poželio da sljedeći put dođe na Harli Dejvidsonu. I to se ostvarilo! Došao je jedan dan i parkirao motor ispred restorana, a ja sam se uslikao na njemu. Drugi gost nedavno mi je sav oduševljen došao i ispričao mi da mu se ostvarila želja - da postane otac. Sa sobom je ponio i ultrazvučni snimak bebe kao dokaz!


Mnogi gosti kažu da ih je put nanio ovamo, a da su u mislima zaista imali neku želju. Ja sam vjerovatno samo podstakao da im se ta želja ostvari, jer je nekada dovoljna samo jedna lijepa riječ pa da čovjeku uljepšate dan i da mu sve krene nabolje. Jednostavno, dajem ljudima do znanja da svako može ostvariti ono što želi. Kada čovjek dođe i kaže da mu se želja ostvarila, meni nema ništa ljepše", priča nam Željko.

 

"Željko je stari konobar, koji je radio još u bivšoj Jugoslaviji i velikim internacionalnim restoranima. On je jedna veoma prijatna osoba i profesionalan konobar. U sebi sigurno ima neku 'magiju', za početak lijepog dana sigurno dobro dođe kada vam neki stariji, uglađeni gospodin priđe i ponudi vam osmijeh i lijepu riječ", kaže vlasnik picerije "Corso" Mihajlo Savanović.

 

Ostatak pročitajte na Mondo.ba

 

(Tekst i foto Mondo.ba,BLIN MAGAZIN/ljk)

 

BLIN
KOMENTARI