LOŠI USLOVI U STUDENTSKOM DOMU BANJALUKA

Nezadovoljni studenti: Loše grijanje,nedostatak tople vode, a sada prijeti da im se uruši plafon na glavu

Društvo - Život 24.09.17, 13:44h

Nezadovoljni studenti: Loše grijanje,nedostatak tople vode, a sada prijeti da im se uruši plafon na glavu
– Beton iznad naših glava se “cijedi” svako veče. Čekaćemo da se ocijedi, možda nam jedne večeri i plafon padne na glavu. Bruka i sramota – navela je stanarka Marija Grbić.

Dok se “krvna slika” prva dva paviljona Studentskog centra “Nikola Tesla” Banjaluka polako popravlja, stanari trećeg svakodnevno strahuju da im se plafon, sa kojeg kaplje voda, ne sruši na glavu.


Da situacija izmiče kontroli na “Fejsbuk” stranici ovog centra požalila se jedna od stanarki trećeg paviljona, koja tvrdi da nadležni više od pola godine ignorišu prijave kvara na cijevima i plafonu.


– Beton iznad naših glava se “cijedi” svako veče. Čekaćemo da se ocijedi, možda nam jedne večeri i plafon padne na glavu. Bruka i sramota – navela je Marija Grbić, koja je ove tvrdnje potkrijepila video-snimkom.


Ništa zadovoljniji uslovima u ovom paviljonu nisu ni drugi stanari.


– Godinama se žalimo na loše instalacije, katastrofalno grijanje, nedostatak tople vode i vlagu koja izbija iz svih ćoškova, a niko ništa ne preduzima, samo nam mažu oči – kazao je jedan od stanara, koji nije želio da mu objavimo ime.


Predsjednik Skupštine SC “Nikola Tesla” Ljubiša Karlica istakao je da za kvar nije znao dok stanarka to nije objavila u “Fejsbuk” grupi.


– Čim sam vidio objavu koleginice, odmah sam pozvao majstore i oni su otklonili kvar. Ostalo je još samo da prekreče taj dio plafona, a to će uraditi u ponedjeljak jer je potrebno nekoliko dana da se taj dio osuši – kazao je Karlica.


Dodao je da je do kvara došlo nakon pucanja instalacija i tuš kabine na četvrtom spratu, pa je voda, kad se neko tuširao, curila na treći sprat. Situacija u prvom paviljonu je, podsjetio je Karlica, mnogo bolja od kada je postavljena nova stolarija, a stanari mogu da odahnu jer će zimi stalno imati toplu vodu, što nije bio slučaj ranije.


Sa ovim problemom upoznat je i direktor ovog centra Zoran Babić. On kaže da je određen broj soba u trećem paviljonu u lošem stanju, te da će i one uskoro doći na red za sanaciju.


– U prvom paviljonu plan je da saniramo više od 20 soba kako bismo riješili problem sa čitaonicom, na koju se stanari žale. Za to imam saglasnost nadležnih i sa radovima ćemo uskoro početi – kazao je Babić.


On je, kako kaže, već upoznao institucije i Direkcija za izgradnju i obnovu je već dokumentovala probleme i u trećem paviljonu.


– Probleme ćemo sukcesivno rješavati. Sobe koje budu ugrožene do te mjere, a ne stignemo ih riješiti u datom momentu, zatvorićemo, a otvorićemo ih tek kada ih saniramo – rekao je Babić.


Bolje uslove u prva tri paviljona od iduće godine studentima je obećao i ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević.


Smještaj


Studentski centar “Nikola Tesla” objavio je u petak nezvaničnu rang-listu za smještaj novoupisanih studenata. Pravo na smještaj u prvom krugu ima prvih 267 studenata, dok se na rang-listi našlo 409 brucoša.


Studenti koji prvi put upisuju prvu godinu studija priliku da se prijave za smještaj u domu imali su do srijede, dok njihove starije kolege prijave mogu slati do 27. oktobra.

 

(Glas Srpske/BLIN MAGAZIN/ljk)

BLIN
KOMENTARI