Nakon OTMICe U CENTRU SARAJEVA

Stanovnici Koševskog Brda u strahu od bahate braće: Zarobili, opljačkali i pretukli dječaka zbog 10 KM!

Hronika 23.09.17, 21:29h

Stanovnici Koševskog Brda u strahu od bahate braće: Zarobili, opljačkali i pretukli dječaka zbog 10 KM!
Šesnaestogodišnjak ima više od stotinu krivičnih prijava. Njega su prekjučer u 10.35 sati uhapsili pripadnici Interventnog voda Policijske uprave Centar, jer se sumnjiči da je u stanu u ulici Muhameda Hadžijahića zarobio, opljačkao, na kraju i pretukao također maloljetnika da bi mu ovaj donio novac

 

 

Sarajevski inspektori intenzivno rade na šokantnom slučaju otmice koja se odigrala prekjučer u centru Sarajeva. U fokusu priče našao se problematični maloljetnik s Koševskog Brda N. K. (16), dobro poznat policiji po uličnom kriminalu, piše Avaz.


Šesnaestogodišnjak ima više od stotinu krivičnih prijava. Njega su prekjučer u 10.35 sati uhapsili pripadnici Interventnog voda Policijske uprave Centar, jer se sumnjiči da je u stanu u ulici Muhameda Hadžijahića zarobio, opljačkao, na kraju i pretukao također maloljetnika da bi mu ovaj donio novac. Izvor iz policije za Avaz je otlrio šokantan podatak da se radilo o svega desetak maraka.


Uznemireni roditelji maloljetnika, vidjevši da im nema djeteta, odmah su alarmirali policiju. Od izvora bliskog istrazi Avaz saznaje da su u prijavi naveli da im je sin otet, opljačkan i zatvoren u prostoriji na Koševskom Brdu. Odmah su posumnjali na N.K. 


Sarajevskim policajcima nije trebalo mnogo vremena da ga pronađu i privedu. Isti izvor otkrio je da je u svemu učestvovao i njegov stariji brat Eldin (18), za kojim pripadnici Interventnog voda intenzivno tragaju.


Osumnjičeni N.K. saslušan je u prisustvu majke i vrlo brzo se našao na slobodi, što su Avazu potvrdili stanovnici ulice Muhameda Hadžijahića, koji su ispričali da su ga jučer ujutro vidjeli u lokalnoj trgovini. Nerado su razgovarali o problematičnoj braći, za koju svi znaju da već duže vrijeme teroriziraju stanovnike Koševskog Brda...


Nastavak teksta čitajte OVDJE.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI