oporavlja se u bolnici

Ispovijest Duška Vujoševića nakon amputacije prsta na nozi: Od gangrene nema lijeka...

Sport 22.09.17, 12:26h

Ispovijest Duška Vujoševića nakon amputacije prsta na nozi: Od gangrene nema lijeka...
Selektor Bosne i Hercegovine ističe da se osjeća mnogo bolje i da je situacija stabilna

 

Selektoru košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušku Vujoševiću je nedavno amputiran domali prst lijeve noge zbog gangrene. Trenutno se nalazi u bolnici gdje se oporavlja, ali je za "Blic" poručio da želi da nastavi da radi.

 

Selektor Bosne i Hercegovine ističe da se osjeća mnogo bolje i da je situacija stabilna.

 

 - Od gangrene nema lijeka. Ona je ostala pri vrhu toga prsta i čim sam prestao sa hiperbaričnom komorom, odmah sam osjetio temperaturu i probleme sa bakterijama. Otišao sam po jedno, pa po drugo mišljenje vaskularnih hirurga i oni su mi rekli da taj prst mora da se amputira.

 

- Što prije to bolje jer je svakim danom postojala mogućnost da se proširi infekcija. Brzo sam se odlučio i to je već urađeno u srijedu i sada je već bolja situacija već dva dana sam u boljem režimu i jedna arterija koja je bila začepljena je probijena i cirkulacija je bolja - rekao je Vujošević za Blic.

 

On je istakao da želi da nastavi da radi. - Ja bez košarke ne mogu ni u ovakvom stanju, ali upravo zbog toga moram da smanjim adrenalin, da se ne bi dešavale slične stvari. To što ne radim preko cijele godine je jako dobro za početak. Ne volim ljude koji rade stvari napola, već koji uvijek daju cijelog sebe, Takav sam i ja. Ali, što se tiče emocije morat ću da počnem da se kontrolišem - objasnio je Vujošević. 

 

(Avaz/Blic, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI