U Galeriji suvremene umjetnosti Charlama

Performance u lošem dobu za poeziju

DEPO Art 20.09.17, 23:27h

Performance u  lošem dobu za poeziju
Prestižna galerija Charlama organizira nesvakidašnji poetsko-zvučni performance u kojem učestvuje pjesnik Vuk Rodić i američki art muzičar Andrew Jonathan Seal. Nakon toga usljedit će Jam Session za goste i publiku

 

Dvije mašine u svom distorziranom svijetu će nam ispričati svoje priče specifične za svakog od njih. Putovanjem kroz svoj svijet buke, Andrew Jonathan Seal će pokušati da dopuni linearni ambijent Vukovog apstraktnog izražavanja kroz recitovanje vlastite poezije. Nakon ovog duela Andrew Jonathan Seal će dopuniti veče svojim kratkim setom, na koji će se nadovezati Jam Session sa gostima i prisutnim posjetiocima.


Vuk Rodić je rođen 1958. godine u Mesićima kod Rogatice. Studirao na Poljoprivrednom fakultetu u Sarajevu i Višoj pomorskoj školi u Rijeci, Kotoru i Splitu.


Prvu knjigu pjesama “Vremeplov” objavila mu je Izdavačka kuća “Svjetlost”. Zbirku “Sfumato” štampao je sarajevski Buybook 2007. godine. Ova zbirka je dobila vrlo pozitivne kritike i recenzije u književnoj javnosti.


Praying For Oblivion predstavlja industrial-noise/power electronics projekt, koji je osnovao Andrew Jonathan Seal, 1997 god. u Buffalo New York, USA. Praying For Oblivion trenutno boravi i nastupa u Europi (Berlin, Njemačka / Antwerpen, Belgija).


Lokalnu podršku projektu daju: Stega, Ambrozija i Zvukovina.


Događaj je zakazan u Galeriji svuvremene umjetnosti Charlama 21.09, 21h. Ulaz slobodan.


(DEPO Portal/ak)

BLIN
KOMENTARI