STIŽE I U SARAJEVO I BANJALUKU

Koncert talijanskog kantautora Vinicia Capossela večeras u Mostaru

Kultura 20.09.17, 15:34h

Koncert talijanskog kantautora Vinicia Capossela večeras u Mostaru
Vinicio Capossela je prije 20 godina boravio u BiH, a kako je kazao, ranu koja se tada otvorila u njegovom srcu, pokušao je zaliječiti pišući

 


 

Talijanski kantautor Vinicio Capossela održat će večeras koncert u Narodnom pozorištu u Mostaru, a u sklopu turneje po BiH pod nazivom "Dva svijeta".


 Tim povodom danas je u Mostaru održana konferencija za novinare na kojoj je veleposlanik Italije u BiH Nicola Minasi kazao kako je Capossela ovdje prisutan u sklopu turneje, koja obuhvaća tri grada, i to Banja Luku, Sarajevo i Mostar.


 - Želja nam je bila da koncert podijelimo sa što više ljudi i drago nam je da se radi o kantautoru koji ima posebnu strast prema Balkanu. Vidjet ćete da će vam njegova glazba zvučati poznato - kazao je veleposlanik Minasi.


 U cilju boljeg razumijevanja tekstova pjesama spomenutog kantautora, studenti talijanskog jezika s Univerziteta "Džemal Bijedić" preveli su određen broj pjesama s talijanskog te je izdana knjižnica u kojoj se nalaze tekstovi na talijanskom i s prijevodom pjesama.


 Kantautor Vinicio Capossela kazao je kako su zapravo ti prijevodi mostovi u ovom gradu mostova.


 Capossela naglašava kako se njegova glazba ne može definirati kao jedna vrsta glazbe. 


 - Međutim, duh koji me inspirira za izvođenje glazbe je jedinstven. Kantautor sam i u mojoj glazbi ima puno talijanstva u smislu melodije, u smislu opere i drame. Također, prisutno je i tradicionalne i plesne glazbe u mojim pjesama – kazao je Capossela.


 Navodi kako se bavio i glazbenim stilovima Mediterana te da  mu se uvijek dopadala glazba koja u sebi sadrži sevdah.


 Inače, Vinicio Capossela je prije 20 godina boravio u BiH, a kako je kazao, ranu koja se tada otvorila u njegovom srcu, pokušao je zaliječiti pišući.


 Ocijenio je kako je svaki rat grijeh jer dovodi do odvajanja.


Multikulturalnost i osjećaj zajedništva su prve žrtve rata, dodao je talijanski kantautor. 


 Talijanski veleposlanik u BiH Minasi pozvao je Mostarce da dođu na večerašnji koncert jer, kako je kazao, glazba Capossela će zvučati poznato i ovo je jedinstvena prilika za uživanje u istinskom spektaklu i glazbi kakva se rijetko ima priliku čuti.


 Cijena ulaznice za koncert iznosi pet maraka.

 

(FENA/ad) 

BLIN
KOMENTARI