Policija ima novi dokaz

Na mjestu zločina pronađen svekrov mobitel: U noći kad je Jelena ubijena Zoran Marjanović je više puta zvao ovaj broj!

Hronika 19.09.17, 17:04h

Na mjestu zločina pronađen svekrov mobitel: U noći kad je Jelena ubijena Zoran Marjanović je više puta zvao ovaj broj!
Telefon je u kanalu bio dugo, moguće je još od večeri u kojoj je prijavljen nestanak pjevačice

 

Vladimir Marjanović, otac Zorana Marjanovića, na meti je istrage ubistva snahe Jelene Marjanović pošto je policija nedavno u blizini mjesta na kojem je njeno tijelo pronađeno 3. aprila prošle godine našla njegov mobilni telefon.


Aparat u lošem stanju, koji je jedan od novih dokaza do kojih je policija došla, vještačen je i utvrđeno je da je na taj broj u vrijeme kad je Jelena već ubijena Zoran Marjanović uputio više poziva.

 

- Brzo je utvrđeno da je Zoran Marjanović u noći kad je Jelena već bila mrtva na ovaj broj uputio uzastopno više poziva. Pretpostavka je da su oni izgubili telefon i da je Zoran pozivao broj kako bi ga našao, ali nisu uspjeli. Nakon vještačenja utvrđeno je da je telefon pripadao Vladimiru Marjanoviću - otkriva sagovornik Kurira upućen u istragu.

 

Kockice se sklapaju


Kako navodi, telefon se detaljno vještači i pošto njegova analiza bude završena, mogla bi da bude riješena misterija da li je Vladimir Marjanović pomagao sinu poslije izvršenog zločina.

 

- Telefon je u kanalu bio dugo, moguće je još od večeri u kojoj je prijavljen nestanak pjevačice. Kako je utvrđeno da je on pripadao Vladimiru, nelogična je njegova izjava da je telefon izgubio prije desetak dana u blizini vrtića u koji ide njegova unuka Jana. Očigledno je da ga je uhvatila panika i da mu je jasno da se kockice zločina koji je bio misterija duže od godinu dana polako sklapaju te da će uskoro biti uhapšeni i Zoranovi pomagači. Vjerovatno je zbog toga poslije hapšenja sina u panici izmislio da je Jelena imala ljubavnika tajkuna - dodaje Kurirov izvor.


Čekali da prođe potraga


Podsjetimo, kako je Kurir ranije pisao, stručnjaci Centra za forenzička istraživanja iz Novog Sada (CFI) na osnovu svih dokaza smatraju da su ubica Jelene Marjanović ili njegovi pomagači bili na nasipu u vrijeme potrage, kao i da su koordinisali kad da tijelo bude bačeno.

 

- Taj ko je dovezao tijelo znao je da je potraga završena. To je mogao da sazna samo na dva načina - tako što je sam bio tamo ili je imao pomagača koji mu je dojavio da na nasipu nema više nikoga. To znači da su ubica ili saučesnik bili na nasipu i koordinisali kad je bezbjedno da tijelo bude bačeno - objasnio je ranije za Kurir direktor CFI, doktor Nenad Šipka. On ukazuje na fotografije s mjesta zločina, na kojima se vidi da je u blizini dijela kanala u kojem je tijelo pronađeno zemljani put kojim su kola mogla da se dovezu do tog mjesta.


Uklanjanje dokaza


U vrijeme potrage za Jelenom, čiji je nestanak prijavio njen suprug, na nasipu su bili Zoran i Vladimir Marjanović.


- Zoran sigurno nije jedini koji je umiješan u zločin. Poslije opsežno i detaljno sprovedene istrage, jasno je da je tijelo doneseno i bačeno na nasip, što Zoran Marjanović nije mogao da učini sam. S druge strane, činjenica da se do sada niko nije odao ukazuje da je u uklanjanje dokaza i prikrivanje tragova bio uključen neko blizak osumnjičenom za ubistvo - otkriva sagovornik Kurira dalji pravac istrage o ubistvu Jelene Marjanović.

 

Zoranov sin: Deda je za*ebao stvar!

 

Da zaista nešto ne štima kod Marjanovića i da policija od početka ima indicija da su manje-više svi na neki način povezani sa ovim ubistvom, govori i sljedeći događaj.


- U nedjelju, 3. aprila, dan poslije ubistva, negdje oko 19 časova, u kuću je došao Zoranov sin iz prvog braka, koji je tog dana bio na saslušanju u policiji, i vidno uznemiren pred nama okupljenima prokomentarisao: „Ma deda je za.ebao stvar“, ne precizirajući o čemu je riječ. Čim je to izgovorio, njega je jedna rođaka odvukla u drugu sobu. On se kasnije vratio, ali nije progovorio ni riječ - otkriva Kurirov sagovornik blizak porodici.

 

(Kurir.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI