Nakon što mu se prišunjao s leđa

Urnebesno: Dačić otkrio šta je rekao Trumpu, ali i kakvo je pitanje njemu postavio američki predsjednik

Front 19.09.17, 16:16h

Urnebesno: Dačić otkrio šta je rekao Trumpu, ali i kakvo je pitanje njemu postavio američki predsjednik
Dačić je izjavio za Tanjug da je Trumpu, sa kojim se ranije susreo prije četiri godine, donio fotokopije naslovnih strana svih srbijanskih novina kada je izabran za predsjednika SAD-a

 

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je američkom predsjedniku Donaldu Trumpu, tokom neformalnog razgovora u New Yorku, da su Srbi najviše navijali za njega na predsjedničkim izborima u SAD-u, javila je Srna, a prenijeli mediji.

 

Dačić je izjavio za Tanjug da je Trumpu, sa kojim se ranije susreo prije četiri godine, donio fotokopije naslovnih strana svih srbijanskih novina kada je izabran za predsjednika SAD-a.

 

"Srbi su najviše navijali za njega", rekao je Dačić i dodao da Srbija čeka Trumpa kao prvog američkog predsjednika poslije Geralda Forda.

 

On je podsjetio na poziv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Trumpu da posjeti Srbiju.

 

Trump je, kako navodi Dačić, pozitivno reagovao, rekao da mu je bilo drago, naveo je osobu za kontakt i pitao da li Ana Ivanović i dalje igra tenis.

 

Dačić je rekao da su razni skupovi prilika za neformalne susrete i razgovore, kakav je bio njegov jučerašnji susret sa Trumpom prije početka sastanka u sjedištu UN-a o reformi tog tijela.

 

"Tako sam i ovog puta prije početka skupa pričao sa Borisom Johnsonom o obilježavanju 180 godina diplomatskih odnosa u Foreign Officeu, a sa Miroslavom Lajčakom o mogućoj prijavi Kosova za posmatrača u UN-u", dodao je Dačić.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI