vlasnik firmi uhapšen u julu

Radnici blokirali Fortunu i traže pokretanje proizvodnje kao u Diti

Hronika 19.09.17, 11:22h

Radnici blokirali Fortunu i traže pokretanje proizvodnje kao u Diti
Vlasnik tri firme nastale iz Fortune je Safet Pjanić koji je u julu uhapšen pod sumnjom da je firmu oštetio za oko 5 miliona KM

 

 
Pedesetak bivših radnica gračaničke Fabrike obuće Fortuna od jutros blokira dvije kapije svoje nekadašnje fabrike čije hale i mašine trenutno iznajmljuju tri firme nastale iz Fortune.


Vlasnik ovih firmi je Safet Pjanić, koji je u julu uhapšen pod sumnjom da je Fortunu oštetio za oko 5 miliona KM- piše Oslobodjenje.

 

Radnice su se ispred dvije kapije fabrike okupile jutros u 6 sati ujutro i spriječile gotovo dvije trećine radnika, bivših kolega koji trenutno rade u tri Pjanićeve fabrike.


Svi traže isto - da se Fortuni, koja je u stečaju od novembra prošle godine, pokrene proizvodnja i da se zaposle bivši radnici, baš kako je to urađeno u tuzlanskoj Diti. 

 

- Sve ovo je u vlasništvu Fortune. Ove tri firme iznajmljuju po mizernoj cijeni i mašine i hale, sve, pa zašto onda Fortuna ne bi mogla poslovati, koristeći svoju opremu i ljudsku snagu, kazala nam je Najila Mujaković, jedna od radnica.


Fabriku štiti nekoliko desetina policajaca, koji su jutros osigurali nesmetani ulazak u fabriku i Pjanićevom sinu, koji sada vodi jednu od fabrika, a koji je također pod istragom zbog navodnog kriminala u Fortuni.

 

(Foto: Oslobođenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

BLIN
KOMENTARI