Započet će predprogramom u Splitu

Međunarodni festival književnosti 'Poligon' od 20. do 25. septembra u Mostaru

Kultura 18.09.17, 12:19h

Međunarodni festival književnosti 'Poligon' od 20. do 25. septembra u Mostaru
Festival Poligon nastao je 2015. godine kao književna smotra autora iz zemalja bivše Jugoslavije pred mostarskom publikom


Treći međunarodni festival književnosti "Poligon" održat će se od 20. do 25. septembra u Mostaru, a Festival će započeti predprogramom u Splitu 20. septembra, nakon čega će se nastaviti programima u Mostaru.

Na ovogodišnjem "Poligonu", među ostalima, sudjeluju Alida Bremer, Ivana Sajko, Tea Tulić, Seid Serdarević, Niall Griffiths i Tony White iz Velike Britanije, Ahmed Burić, Andrej Nikolaidis.

Na predprogramu u Splitu, u "Ghetto Clubu", u srijedu, 20. septembra, "Poligon" će najaviti Jurica Pavičić, Olja Savičević Ivanković, Renato Baretić, Edi Matić, Mirko Božić, Julia Franck, Radek Knapp, Lindita Arapi, Thomas Brussig, a moderatori su Alida Bremer i Mario Glavaš.

U povodu početka "Poligona" održat će se konferencija za novinare u utorak , 19. septembra, u 11 sati, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Tom prigodom o programu i važnosti Festivala govorit će direktor i pokretač "Poligona" Mirko Božić, ravnatelj Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače Danijel Vidović, voditeljica Službe za kulturu Grada Mostara Inga Dragoje Mikulić i direktorica Koledža ujedinjenog svijeta Valentina Mindoljević.

Organizatori festivala su Hrvatski dom hercega Stjepana Kosače, Muzički centar "Pavarotti", United World College, Ćorovića kuća – Mostar i Udruga "Kurs".

Festival Poligon nastao je 2015. godine kao književna smotra autora iz zemalja bivše Jugoslavije pred mostarskom publikom. Ove godine partneri festivala su Grad Mostar, Vijeće Mladih, Allianz Stiftung, Traduki i OESS.


(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI