KOMBINACIJA BEBEK BENDA I TAMBURAŠA

FOTO / VIDEO - Željko Bebek i tamburaši oduševili Banjalučane

Zabava 17.09.17, 11:46h

Banjalučani su imali priliku da uz prepoznatljivi “Bebek Bend” čuje i veliki tamburaški orkestar od oko 70 svirača, koji su činiti tamburaši CTK Varaždin i Gradskog tamburaškog orkestra Banjaluka.

Banjalučka publika, sinoć je imala priliku, da na ljetnjoj pozornici tvrđave Kastel pozdravi najveću zvijezdu pop rok scene nekadašnje Jugoslavije, Željka Bebeka.


Banjalučani su imali priliku da uz prepoznatljivi “Bebek Bend” čuje i veliki tamburaški orkestar od oko 70 svirača, koji su činiti tamburaši CTK Varaždin i Gradskog tamburaškog orkestra Banjaluka.


Orkestrima su dirigovali Tibor Bun inače dirigent tamburaškog orkestra iz Varaždina i umjetnički rukovodilac i dirigent Gradskog tamburaškog orkestra Banjaluka, Zlatan Mirić.


- Pjevanje uz tamburu probao sam na Tamburica festu u Novom Sadu. Tada sam nastupao sa varaždinskim orkestrom. Na toj manifestaciji smo sreli Spomenka Guzijana, predsjednika banjalučkog orkestra i javila se ideja za saradnjom – rekao je Bebek za EuroBlic.


Spoj Bebeka, Varaždina i Banjaluke na scenu je donio kompozicije koje su na najljepši način obilježile 40 godina karijere ovog poznatog muzičara.


Tako su se na repertoaru našli najveći hitovi prvog frontmena kultne grupe „Bijelo dugme“, kao što su „Kad bih bio bijelo dugme“, „Sanjao sam noćas da te nema“, „Selma“, „Ima neka tajna veza“ i mnoge druge, uz koje su odrastale generacije sedamdesetih i osamdesetih godina, a koje sa istom strašću slušaju i današnji tinejdžeri.


Željko Bebek je uz tamburaše izveo i neke od najvećih hitova svoje solo muzičke karijere, kao što su “Sinoć sam pola kafane popio“, “Da je sreće bilo”, “Šta je meni ovo trebalo”, “Tijana”, “Žuta ruža s Dunava”, “Oprosti mi što te volim” i “Laku noć svirači”.


Koncertom u Banjaluci Željko Bebek završava bogatu koncertnu turneju u ovoj godini. Za sljedeću godinu najavio je veliku turneju koja će u martu započeti koncertom u Zagrebu, a na kojem će Bebek okupiti vrhunske muzičare.

 

 

(BL PORTAL/BLIN MAGAZIN/ljk)

BLIN
KOMENTARI