FOTO/ MMA SPEKTAKL U Ludwigshafenu

Meč karijere za ‘Viteza iz Viteza’: Roberto Soldić protiv ubojitog Parkera brani Superior FC titulu

Sport 16.09.17, 13:41h

Meč karijere za ‘Viteza iz Viteza’: Roberto Soldić protiv ubojitog Parkera brani Superior FC titulu
Soldićev izazivač je Britanac Dez Parker, koji nosi nadimak “The Arm Collector” jer armbarom najčešće pobjeđuje svoje protivnike

 

 

 

Roberto Soldić, poznatiji kao Vitez iz Viteza i jedan od najtalentiranijih MMA boraca u Evropi, večeras će na priredbi Superior FC 18 u njemačkom Ludwigshafenu braniti svoju Superior FC titulu u velter kategoriji.

 

Soldićev izazivač je Britanac Dez Parker, koji nosi nadimak “The Arm Collector” jer armbarom najčešće pobjeđuje svoje protivnike.

 

roberto-soldic-3

 

Vitez iz Viteza u dosadašnjoj karijeri ima četiri pojasa, a posljednji Superior FC-a je osvojio na Superior FC 16 priredbi u martu kada je tehničkim nokautom u trećoj rundi savladao Poljaka Rafala Lewona.

 

- Završili smo s pripremama za odbranu pojasa i sve je išlo po planu. Želio bih se zahvaliti trenerima iz UFD Gyma na čelu sa braćom Dijaković, i svom velikom prijatelju Damiru Belji koji mi je ogromna podrška. Sve je spremno za odbranu pojasa!, poručio je Soldić pred večerašnju borbu.

 

roberto-soldic-2

 

Podsjetimo, Soldić je na 14. po redu priredbi Serbian Battle Championship promocije upisao 10. pobjedu u svojoj profesionalnoj MMA karijeri, kada je protivnika Slobodana Vukića nokautirao u prvoj rundi.

 

Devet od deset pobjeda također je završio prekidom, a njegov meč protiv Parkera već su proglasili jednim od najintrigantnijih na Superior FC 18 listi borbi.

 

roberto-soldic1

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI