spriječio je policajac

Nije dobila posao pa se polila benzinom i pokušala zapaliti ispred Ministarstva obrazovanja TK

Hronika 14.09.17, 12:58h

Nije dobila posao pa se polila benzinom i pokušala zapaliti ispred Ministarstva obrazovanja TK
Ženska osoba se, kako saznajemo, polila benzinom, a onda joj je prišao službenik policije koji ju je spriječio u namjeri da se zapali

 

Službenik MUP-a TK u srijedu je u prijepodnevnim satima spriječio neimenovanu žensku osobu da izvrši suicid ispred sjedišta Ministarstva obrazovanja, nauke i sporta TK zato što, kako nezvanično saznaje Avaz, nije dobila posao u institucijama obrazovanja nakon nedavno provedene konkursne procedure.

 

Ženska osoba se, kako saznajemo, polila benzinom, a onda joj je prišao službenik policije koji ju je spriječio u namjeri da se zapali.

 

Nakon toga policajac je obavijestio ljekare u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla, te je nakon pregleda ženska osoba prevezena na Psihijatrijsku kliniku UKC-a Tuzla gdje je i zadržana.

 

S obzirom da je prije pokušaja samozapaljenja ženska osoba narušavala javni red i mir, saznajemo kako će protiv nje biti proveden prekršajni postupak. Uviđaj su obavili službenici Policijske stanice Centar PU Tuzla. Istraga se nastavlja.  

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/rm)

BLIN
KOMENTARI