SKANDALOZNA ODBRANA BRUTALNOG UBICE

Nasmrt izbo svoju suprugu, a onda svirepo ubio bebu. Sada kaže: Bio sam PIJAN

Hronika 13.09.17, 21:41h

Nasmrt izbo svoju suprugu, a onda svirepo ubio bebu. Sada kaže: Bio sam PIJAN
Suđenje Arpadu Sabu, optuženom da je prošle godine ubio svoju četvoromjesečnu ćerku Nikolinu i suprugu Slavicu, nastavljeno je juče razmatranjem toga koliko je ubica bio pijan!

 

Suđenje Arpadu Sabu, optuženom da je prošle godine ubio svoju četvoromjesečnu ćerku Nikolinu i suprugu Slavicu, nastavljeno je juče razmatranjem toga koliko je ubica bio pijan!


Ubica supruge i bebe želi da dobije manju kaznu, a jedna od strategija je i da dokaže da je bio pijan?! Zbog svirepog ubistva sudi mu se za teško ubistvo za koje je zaprijećena zatvorska kazna u trajanju od 40 godina.


Baš zbog ovakvih slučajeva, Fondacija „Tijana Jurić“ i „Blic“ pokrenuli su akciju sa ciljem da se izmijeni Krivični zakonik i kao maksimalna kazna za ubice djece uvede doživotna robija. Maksimalna kazna na koju Sabo može da bude osuđen za ubistvo supruge i bebe jeste 40 godina zatvora.


Suđenje monstrumu nastavljeno je u novosadskom Višem sudu svjedočenjem Lazara Petrića, koji je živio u stanu pored Arpada i Slavice u kući u Veterniku, a svjedočio je i vještak sudske medicine Radenko Buković.


Vještak Buković je rekao da ostaje pri nalazu o povredama i načinu na koje su one nanijete, a govorio je o vremenu smrti Nikoline i Slavice i kazao da se ona mogla desiti od osam do 40 sati od kada su nađena tijela.


Odgovarajući na pitanja o Sabovom stanju, on je rekao da je mjerenjem alkohola u krvi i urinu utvrđeno da je nivo alkohola kod Saba bio izuzetno mali i da se ne može tvrditi da potiče od alkoholnih pića. Ipak, njemu je krv na analizu uzeta dva puta, ali tek nakon hapšenja koje se dogodilo dan nakon ubistva.


Odgovarajući na pitanja Sabovog advokata, Vuković je rekao da se može drugačije odrediti da li je Sabo bio pijan.


- Količina alkohola se može utvrditi i ako on kaže koliko je, kada i čega popio uz podatke o tjelesnoj težini - rekao je vještak.


Buković je kazao i da je moguće da je Sabo izlučio alkohol iz svog organizma od vremena koje je navedeno kao vrijeme ubistva do vremena kada mu je uzeta krv nakon hapšenja.


Na suđenju je svjedočio i Petrić koji je kazao da se družio sa bračnim parom, a kako je rekao, dopisivao i sa Arpadom i sa Nikolinom. Na pitanja Sabovog advokata, kazao je da su razmenjivali obične poruke i pozive na kafu.


Petrić je odgovarajući na pitanja rekao da mu je Slavica jednom poslala poruku sadržine: „Komšo, od sada si i moj švaler, a ne samo komšija, hahaha“. On je rekao da je to shvatio kao šalu i da je, kada je nedugo nakon što je primio poruku krenuo na posao, Slavici rekao da se tako ne šali, a isto je kazao i Arpadu kog je potom sreo u dvorištu kuće.


On je rekao da je razmijenio poruke sa Slavicom dan prije ubistva, te da se dogovarao da kod njih dođe na nedeljni ručak.


Bilo je predviđeno da se na suđenju sasluša i vještak koji bi govorio o urađenoj DNK analizi, ali se odbrana požalila da nije spremna za tog veštaka pošto on nije najavljen, pa će svjedočiti na sljedećem ročištu.


Da li može svirepije?


Detalji svirepog ubistva opisani su u optužnici protiv Saboa. Kako se navodi, on je svjesno htio da ubije suprugu i dijete, a prvo je ubio Slavicu. Nju je, prema optužnici, tri puta izbo kuhinjskim nožem, a zatim prerezao vrat. On je, kako se navodi, nastavio da siječe njen grkljan i krvne sudove, a zatim je ubio ćerku. Bebi je prvo polomio kosti stisnuvši joj glavu, a zatim istim nožem prerezao vrat.


Doživotni zatvor za ubice dece!


Prijedlog izmjene zakonika predat je Skupštini Srbije, a ukoliko bude prihvaćen na doživotnu robiju, mogle bi da budu poslate ubice i silovatelji djeteta do 14 godina, maloljetnika ili trudne žene. U planu je i potpisivanje peticije, a cilj je da se skupi pola miliona potpisa.

 

(Blic/BLIN MAGAZIN/ljk)

 

BLIN
KOMENTARI