NAKON ŠTO JE PODNIO OSTAVKU

Dodik najavio, tako i učinjeno: Glavni revizor RS-a Duško Šnjegota smijenjen s dužnosti

Front 13.09.17, 20:36h

Dodik najavio, tako i učinjeno: Glavni revizor RS-a Duško Šnjegota smijenjen s dužnosti
Entitetski predsjednik Milorad Dodik je nedavno najavio smjenu glavnog revizora RS-a Duška Šnjegote, koga je optužio da pokušava da raznim tendecioznim informacijama uvede javnost u zabludu u vezi s određenim činjenicama

 

 

Vladajuća većina u Narodnoj skupštini RS-a večeras je razriješila dužnosti glavnog revizora Glavne službe za reviziju javnog sektora RS-a Duška Šnjegotu i njegovog zamjenika Darka Pejića.

 

Šnjegota i Pejić podnijeli su ostavke 31. augusta, odnosno stavili na raspolaganje svoje mandate parlamentu RS-a, koje su večeras i prihvaćene na sjednici parlamenta, kojoj ne prisustvuju poslanici opozicije.

 

Entitetski predsjednik Milorad Dodik je nedavno najavio smjenu glavnog revizora RS-a Duška Šnjegote, koga je optužio da pokušava da raznim tendecioznim informacijama uvede javnost u zabludu u vezi s određenim činjenicama.

 

Glavna služba za reviziju javnog sektora RS-a je nedavno objavila konsolidovani finansijski izvještaj za korisnike budžeta RS-a za 2016., u kojem je navedeno da je nepokriveni deficit budžeta RS-a iznosio najmanje 175,6 miliona KM, a da su budžetski korisnici stvorili za najmanje 118 miliona KM veće obaveze od raspoloživih sredstava, što vlast u RS-u osporava.

 

Poslanici vladajuće većine u Narodnoj skupštini, bez prisutva opozicije, večeras su okončali raspravu o svih 18 tačaka dnevnog reda.

 

Kako je na početku zasjedanja rekao predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović sjednica se održava u maloj sali Narodne skupštine zbog fizičkog onemogućavanja održavanja sjednice u plenarnoj sali.

 

(FENA/ad) 

BLIN
KOMENTARI