ŽELJEZNIČARI RS PREDALI ZAHTJEV NSRS

Željezničari pred Narodnom skupštinom: Došlo do naguravanja sa policijom!

Hronika 13.09.17, 15:40h

Željezničari pred Narodnom skupštinom: Došlo do naguravanja sa policijom!
Radnik Željeznica RS Čedo Knežević, sa još jednim kolegom, došao je sa transprentima pred Narodnu skupštinu RS u namjeri da, kako je rekao, preda zahjteve u tu instituciju.

Radnik Željeznica RS Čedo Knežević, sa još jednim kolegom, došao je sa transprentima pred Narodnu skupštinu RS  u namjeri da, kako je rekao, preda zahjteve u tu instituciju.


Policija željezničarima nije dozvolila da uđu u zgradu. Kako javlja reporter ATV-a sa lica mjesta, došlo je i do naguravanja Kneževića sa policijom.


Dok se radnik Željeznica raspravljao i naguravao sa policajcima koji obezbjeđuju zgradu Narodne skupštine naišao je narodni poslanik  Adam Šukalo.


Nakon kratkog razgovora Šukalo je uvjerio policiju da je Knežević njegova stranka te je u njegovoj pratnji radnik Željeznica ušao u zgradu Parlamenta.


Drugi radnik Željeznica ostao je pred ogradom i njega čuva policija.


Nakon što je predao zahtjeve u Narodnu skuštinu RS Čedo Knežević napustio je tu instituciju. Do  incidenta je došlo i kada su novinari zatražili izjavu od Kneževića koji je uzeo mikrofon od novinara RTRS-a i stavio ga na beton. Knežević nije želio da da izjavu za RTRS, pa nijedan od novinara koji su prisutni pred zgradom Parlamenta nakon toga od Kneževića nije uzeo izjavu.

 

(ATV/BLIN MAGAZIN/ljk)

BLIN
KOMENTARI