Komšije zatekle jeziv prizor u dvorištu

Stravično: Čopor razjarenih pitbula izgrizao ženu do smrti, sin osumnjičen za mučenje životinja

Hronika 13.09.17, 15:10h

Stravično: Čopor razjarenih pitbula izgrizao ženu do smrti, sin osumnjičen za mučenje životinja
Da se u kući neštu čudno događa, prvi su u srijedu ujutro primijetili susjedi, a kad su došli do nastambe u kojoj su bili psi, primijetili su da oni nešto vuku

 


 

Slovenska policija potvrdila je u četvrtak tragičan slučaj u kojemu je 71-godišnjakinja u selu Mavrln kod Črnomelja na jugu zemlje umrla nakon što ju je napalo više pitbula, čijim se uzgojem bavi njen 40-godišnji sin s kojim je živjela u istom kućanstvu.

 

Da se u kući neštu čudno događa, prvi su u srijedu ujutro primijetili susjedi, a kad su došli do nastambe u kojoj su bili psi, primijetili su da oni nešto vuku, te pse otjerali kolcima, nakon čega su pozvali policiju i hitnu službu.

 

Žena je kasnije umrla u bolnici u Novom Mestu od posljedica teških ugriza i krvarenja.

 

Napad pasa za sada se tretira kao događaj, a ne kazneno djelo, no pokojničin sin sumnjiči se za kazneno djelo mučenje životinja, te se istraga nastavlja, naveli su u policiji Novo Mesto.
Od 13 zatečenih pitbula, za tri je odlukom inspekcije određena eutanazija, dok će ostali biti smješteni u azil za napuštene životinje.

 

Susjedi pokojnice tvrde da je njen sin za sebe i druge vlasnike ponekad u malom prostoru površine 12 četvornih metara znao imati i do 30 pitbula i drugih vrsta pasa koje je prodavao, a kod njega su životinje znali držati i drugi koji se bave njihovim uzgojem.
 

 

(Fena/ad)

BLIN
KOMENTARI