uhapšeno 13 osoba

Akcija 'Treska' u Sarajevu: Specijalci s krovova, preko fasada, upadaju u stanove i hapse dilere

Hronika 13.09.17, 09:59h

Akcija 'Treska' u Sarajevu: Specijalci s krovova, preko fasada, upadaju u stanove i hapse dilere
Lica lišena slobode se dovode u vezu sa krivičnim djelom - neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, na način da su u periodu od maja 2017. godine intezivno vršili nabavku, te stavljanje u promet opojne droge na području Kantona Sarajevo i šire

 

 

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) danas su,  nakon višemjesečne istrage, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo (KS) i uz angažman pripadnika Specijalne policijske jedinice FUP-a počeli realizaciju operativne akcije „Treska“ na području Kantona Sarajevo.

 

U sklopu te akcije, a po naredbama Općinskog suda u Sarajevu, izvršeni su pretresi na devet lokacija na području Kantona Sarajevo, te je  lišeno slobode 13  osoba iz Sarajeva incijala: M.T. (1991.), E.T (1995.), V.J.(1989.), V.V. (1991.) M.P.(1989.) E.M.(1980.), F.V.(1978.), A.B. (1983.),  S.P. (1978.), E.P.(1974.),  A.M. (1997.), D.H. (1995.) i H.B. (1964.).

 

Lica lišena slobode se dovode u vezu sa krivičnim djelom - neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, na način da su u periodu od maja 2017. godine intezivno vršili nabavku, te stavljanje u promet opojne droge na području Kantona Sarajevo i šire.

 

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto oko 2,5 kg materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „anfetamin“, oko dva kg materije koja asocira na opojnu drogu „cannabis sativa L“, određena količina vatrenog oružja, municije, jedno privatno motorno vozilo, mobilni telefonski aparati, SIM kartice, te drugi predmeti koji se dovode u vezu ili potiču iz  navedenog krivičnog djela.

 

Osobe lišene slobode su privedene u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, te će biti u zakonskom roku predati uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu na daljnju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

 

Asistenciju prilikom realizaciji akcije je pružalo Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, saopćeno je iz FUP-a.

 

(Fena/mr)

 

BLIN
KOMENTARI