Bjegunac se krio 11 godina

Novak Džinović priznao ubistvo iz 2006. godine: Majdu Juzbašić u Banjaluci izbo 20 puta, pa zapalio stan

Hronika 12.09.17, 20:24h

Novak Džinović priznao ubistvo iz 2006. godine: Majdu Juzbašić u Banjaluci izbo 20 puta, pa zapalio stan
To veče njih dvoje su se posvađali u Majdinom stanu. On je zatim, u namjeri da je ubije, uzeo nož dužine 25 centimetara i 20 puta je ubo u predjelu grudnog koša, vrata i ruku, navedeno je u optužnici

 


Novak Džinović (41) iz Šapca danas je u Okružnom sudu u Banjaluci priznao da je prije više od 11 godina ubio Majdu Juzbašić i pristao na kaznu od 12 godina zatvora.

 

Okružni tužilac Dalibor Vrećo i Džinovićev advokat Dušan Savić u sudu su rekli da su sklopili sporazum o priznanju krivice, po kojem bi Džinović trebao biti osuđen na pomenutu zatvorsku kaznu. Poslije kratkog vijećanja predsjednica Sudskog vijeća Snježana Kudrić rekla je da je sud prihvatio sporazum.

 

Prema presudi, Džinović je Juzbašić ubio 27. juna 2006. oko 3.30 u njenom stanu u Ulici carice Milice u Banjaluci.

 

- To veče njih dvoje su se posvađali u Majdinom stanu. On je zatim, u namjeri da je ubije, uzeo nož dužine 25 centimetara i 20 puta je ubo u predjelu grudnog koša, vrata i ruku – navedeno je u optužnici.

 

Da bi prikrio ubistvo Džinović je izazvao požar u stanu i pobjegao.

 

Tek nakon gašenja požara vatrogasci su na krevetu otkrili tijelo, koje je djelimično bilo ugljenisano.

 

Poslije zločina, Džinović je pobjegao i istog dana napustio BiH. U bjekstvu je bio skoro punih 11 godina.

 

Izručen iz Crne Gore

 

U Upravi policije Crne Gore navode da je bjegunac uhapšen u Podgorici 17. januara, poslije čega je predat u nadležnost Višeg suda u Podgorici, koji mu je odredio pritvor. Poslije toga je izručen u BiH i nalazio se u pritvoru.

 

U vrijeme ubistva Majda Juzbašić je živjela sama. Njen suprug Smajo je 2000. godine umro od predoziranja drogom, a sina im je svojevremeno oduzela socijalna služba, jer je bio izložen porodičnom nasilju.

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI