Najavili da će se obratiti policiji

Ljekari KCUS-a o prijetnjama: 'Mi sve znamo šta vi pričate i šta se nalazi u vašim SMS porukama...'

Hronika 12.09.17, 15:27h

Ljekari KCUS-a o prijetnjama: 'Mi sve znamo šta vi pričate i šta se nalazi u vašim SMS porukama...'
Naime, potpisnici Ismet Gavrankapetanović, Mirza Biščević, Senad Maksić, Semin Bećirbegović, Hasan Tanović i Mehmed Jamakosmanović, kažu kako su dobili infomaracije u više navrata o tome kako se njihovi razgovori, SMS poruke, kontinuirano prate, odnoson nadziru

 

Šest ljekara Klinike za ortopediju i traumatologiju na UKCS obratili su se pismeno šefu Klinike Đemilu Omeroviću. Razlog je, kako tvrde, moguće povrede ljudskih prava ovih ljekara.

 

Naime, potpisnici Ismet Gavrankapetanović, Mirza Biščević, Senad Maksić, Semin Bećirbegović, Hasan Tanović i Mehmed Jamakosmanović, kažu kako su dobili infomaracije u više navrata o tome kako se njihovi razgovori, SMS poruke, kontinuirano prate, odnoson nadziru.

 

Pročitajte šta ljekari s Ortopedije napisali o navodnim prijetnjama koje im je uputio vrh Klinike.

 

pismo-ljekara-kcus

 

"Ljekari potpisnici zahtjevaju od stručnog kolegija da se ogradi od informacija i mogućnosti da se sprovodi nadzor nad ljekarima, a sami su najavili i da će se obratiti odgovarajućim organima MUP-a, te parlamentarnim tijelima za pojašnjenje i pomoć", stoji u pismu koje su potpisali doktori Ismet Gavrankapetanović, Mirza Biščević, Senad Maksić, Semin Bećirbegović, Hasan Tanović i Mehmed Jamakosmanović.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI