više nije poslanik

Nedim Čivić napustio SDA zbog nezadovoljstva odlukama stranačkog predsjedništva: 'Sebe sam dao stranci...'

Front 12.09.17, 14:44h

Nedim Čivić napustio SDA zbog nezadovoljstva odlukama stranačkog predsjedništva: 'Sebe sam dao stranci...'
U obraćanju novinarima u Banjoj Luci naveo je da se na ovaj korak odlučio nakon posljednjih odluka Predsjedništva SDA, koje je kritikovao

 

Nedim Čivić napustio je Stranku demokratske akcije (SDA) i više nije poslanik te stranke u Klubu “Domovina” u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS).

 

U obraćanju novinarima u Banjoj Luci naveo je da se na ovaj korak odlučio nakon posljednjih odluka Predsjedništva SDA, koje je kritikovao.

 

- Sve odluke organa SDA za mene više nisu obavezujuće i u Narodnoj skupštini RS-a više neću provoditi politiku SDA, koju sam ranije izabrao srcem i sebe sam dao SDA... Ostvario sam najbolji rezultat od svih Bošnjaka u RS-u i takav rezultat je trebao da bude nagrađen, a ne da se kažnjava – ustvrdio je Čivić, najavljujući da će on i "članstvo SDA Zvornik u narednom periodu tražiti drugo političko angažovanje", a da su najbliži Nezavisnom bloku Senada Šepića.

 

Klub Koalicije “Domovina” u entitetskom parlamentu čini više stranaka, a Čivić je rekao da SDA više nema većinu u tom klubu o čijem će se opstanku, kako je naveo, uskoro razgovarati.

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI