o puknuću koalicije SDA - sbb

Radončić: Narod će reći želi li tvrđi, erdoganovski pristup ili mekši koji zagovaramo mi, gdje se čuva islam...

Front 11.09.17, 20:12h

Radončić: Narod će reći želi li tvrđi, erdoganovski pristup ili mekši koji zagovaramo mi, gdje se čuva islam...
Kako je navedeno iz SBB-a, "koalicija sa Izetbegovićem je pukla zbog njegovog laganja naroda", a o tome je za Dan uživo govorio predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić

 

Iako su SDA i SBB u koaliciji na državnom i federalnom nivou tokom aktuelnog mandata, nakon prošlogodišnjih lokalnih izbora, javna prepucavanja između SDA i SBB postala su gotovo svakodnevna. Savez za bolju budućnost (SBB) Bosne i Hercegovine izdao je saopštenje za javnost o koaliciji sa SDA- piše N1.

 

Kako je navedeno iz SBB-a, "koalicija sa Izetbegovićem je pukla zbog njegovog laganja naroda", a o tome je za Dan uživo govorio predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić.

 

"Mi smo u koaliciju ušli ne jer smo htjeli, već jer je bio raspad Federacije a i molili su nas iz SDA da uđemo i ušli smo pod uslovima da Čović neće cijepiti RS, da neće dobiti 'treći entitet' i nema 'fildžan države'. Mi želimo da se u politici vrati moralna kategorija riječ. Iz SDA dobili su sve premijere, direktore prošta, razvojnih banaka, itd. ali smo vidjeli da se na tim mjestima ne radi. Bilo je podizanja atmosfere ali čuveni sastanak u Vijećnici, kada je Izetbegović dezavuisao sve nas da ima dokumente u vezi Srbije. Onda smo odbili da učestvujemo u privatizaciji Fabrike duhana, Bosnalijeka i Sarajevo osiguranja, kad je našu uspješnu kompaniju trebalo prodati za 5 miliona", komentarisao je Radončić za N1 te dodao kako između njega i Izetbegovića nema ličnog sukoba.

 

"On je političar koji zagovara jednu političku opciju a građani će u oktobru reći šta žele, odnosno da li žele tvrđi pristup koji liči na Erdoganov, i jedan pristup gdje se nije odustalo od ideje 'fildžan države'. Mi želimo mekši pristup i želimo da se čuva islam i naše vrijednosti islama i mislim da su to normalne prirodne razlike koja će trajati do kraja između nas", dodao je.

 

Ostatak čitajte OVDJE

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI