PRIZNANJE ZA BH. PISCA

Damiru Ovčini za roman 'Kad sam bio hodža' nagrada 'Mirko Kovač'

Kultura 08.09.17, 15:33h

Damiru Ovčini za roman 'Kad sam bio hodža' nagrada 'Mirko Kovač'
Nagrada "Mirko Kovač" ove godine dodjeljuje se treći put u četiri ravnopravne kategorije: za najbolji roman, za najbolju knjigu eseja ili publicističku knjigu, za najbolji scenarij po snimljenom filmu i za najbolje djelo mladoga autora za djela objavljena ili prvi put prikazana na području Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije



 

Prema pravilima Nagrade, svaka kategorija ima izbornike izabrane na petogodišnji mandat, a toliki je i mandat za članove žirija.

 

Izbornici po kategorijama su Bruno Kragić za najbolji scenarij, Srđan V. Tešin za djelo mladog autora, Tomislav Brlek za najbolji esej te Mića Vujičić za najbolji roman.

 

Žiri u sastavu Vlaho Bogišić - predsjednik žirija, Predrag Antonijević, Enver Kazaz, Borka Pavičević i Dragan Radulović na sastanku 1. i 2. septembra za najbolja djela koja će dobiti Nagradu "Mirko Kovač", za svaku kategoriju 5.000 eura te povelje, izabrao je djela za najbolje djelo mladog autora scenarij “Ne gledaj mi u pjat” Hane Jušić u produkciji Kinorame iz Zagreba, za knjigu eseja “Smrt na Kosovu polju: Istorija kosovskog mita" Ivana Čolovića u izdanju XX veka iz Beograda, za najbolji scenarij “Dobru ženu” Mirjane Karanović, Stevana Filipovića i Darka Lungulova u produkciji This and That Productions iz Beograda i za najbolji roman “Kad sam bio hodža” Damira Ovčine u izdanju Buybooka iz Sarajeva.

 

damir-ovcina
  
 

Svečana dodjela Nagrade bit će održana 7. oktobra na "Četvrtim danima Mirka Kovača". Manifestacija "Dani Mirka Kovača" održava se od 5. do 8. oktobra u Rovinju. 

 

(FENA/ad) 

BLIN
KOMENTARI