Nakon sjajnih nastupa

Džumhur se nakon američke turneje vraća u Sarajevo

Sport 05.09.17, 18:33h

Džumhur se nakon američke turneje vraća u Sarajevo
Po povratku u Sarajevo Džumhur će se u petak, 8. septembra, u Zavodu za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica, družiti s polaznicima ove obrazovne ustanove

 

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur nakon sjajnih nastupa na američkoj turneji u protekle četiri sedmice u četvrtak se vraća u domovinu.

 

Iza Džumhura je najuspješniji period u sedmogodišnjoj profesionalnoj karijeri. Na ATP turnirima američkom Winston-Salemu i meksičkom Los Cabosu, izborio je nastupe u finalu i polufinalu, na ATP Challengeru u Santo Domingu također se plasirao u finale, dok je augustovsku seriju završio nastupom u 3. kolu Grand Slam turnira US Open u New Yorku. Na ATP listi u augustu je napredovao sa čak 32 pozicije, a od narednog ponedjeljka će biti 55. igrač svijeta, što je njegov najbolji ranking u karijeri.  

  

Po povratku u Sarajevo Džumhur će se u petak, 8. septembra, u Zavodu za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica, družiti s polaznicima ove obrazovne ustanove (09.00 sati). Cilj posjete je da djeca s poteškoćama kroz ovakva druženja jačaju integraciju u društvenu sredinu.

 

Istog dana u 11 sati u Olimpijskom kmitetu BiH u Zetri Teniski klub BH Telecom Classic organizuje  pres-konferenciju povodom Džumhurovog povratka s američke turneje.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI