DRUŠTVENO-ODGOVORNO DJELOVANJE KOMPANIJE

Uz pomoć djeci i mladima, BH Telecom uvodi 4G tehnologiju, a servise 5G do 2020. godine

Biznis Klub 05.09.17, 13:57h

Uz pomoć djeci i mladima, BH Telecom uvodi 4G tehnologiju, a servise 5G do 2020. godine
Kompanija ovogodišnji rođendan obilježava brojnim društveno korisnim aktivnostima, koje realizuje pod sloganom "Sigurno dijete - zdravo društvo"

 

 


BH Telecom je spreman za uvođenje 4G tehnologije, ali time naš razvojni put nije završen i možemo da najavimo ključni dokument za tehnološki razvoj BH Telekoma pod nazivom Master plan razvoja tehnologija i servisa 5G do 2020. godine - istakao je danas generalni direktor ove kompanije Mirsad Zaimović na svečanoj pres-konferenciji povodom Dana BH Telecoma.


Kompanija ovogodišnji rođendan obilježava brojnim društveno korisnim aktivnostima, koje realizuje pod sloganom "Sigurno dijete - zdravo društvo".


Zaimović je kazao da je BH Telekom kompanija koja ima dva miliona korisnika, prvi su u BiH po tržišnom učešću i društvenoj odgovornosti, te ulaganju u bh. društvo. Osim ostalih izdvajanja, godišnje za donacije izdvoje milion KM, a prvi su po uplati poreza i doprinosa od kojih najveću korist ima upravo bh. društvo. Prema izvještaju Uprave za indirektno oporezivanje, dodao je Zaimović, BH Telecom je izvršio najveću uplatu PDV-a u BiH u prvoj polovini ove godine.  

 

bh-telecom-3


BH Telecom, kao telekomunikacijska kompanija, po njegovim riječima, svjestan je prednosti i nedostataka korištenja interneta, te se sloganom "Sigurno dijete - zdravo društvo" nastojalo ukazati na potrebu zaštite djece na društvenim mrežama.


- Tim povodom smo pokrenuli inicijativu prema nadležnim ministarstvima za organizaciju stručnih predavanja za djecu u osnovnim i srednjim školama i njihove roditelje, a koje bi realizirali uposlenici BH Telecoma – naveo je Zaimović.


Društveno odgovorno poslovanje BH Telecoma, kako je istaknuto na svečanosti, dokazuje se svakodnevno, putem različitih aktivnosti, uz značajno podržavanje sportskih i kulturnih aktivnosti i manifestacija, ali sve više i humanitarnih aktivnosti. BH Telecom daje podršku i brojnim projektima koji se realiziraju u nauci i obrazovanju, kroz više vidova saradnje, od kojih se posebno ističu višegodišnja informatizacija osnovnih i srednjih škola u BiH kroz opremanje 500 informatičih kabineta i stipendiranje 250 studenata. Kao i ranijih godina, i ove 2017. godine posebna pažnja posvećena je projektima za djecu i mlade.

 

bh-telecom-2


Izvršni direktor za razvoj poslovanja BH Telecoma Duljko Hasić je istakao kako BH Telecom i ove godine svoj dan obilježava kroz više različitih aktivnosti, među kojima je najviše onih namijenjenih korisnicima usluga, ali i priličan broj onih kojima se dokazuje društvena odgovornost kompanije.


- Dan BH Telecom ćemo obilježiti i u ostalim gradovima BiH i to turnirom u malom nogometu za osnovce i srednjoškolce u Mostaru, uličnom trkom za omladinske pogone sportskih klubova u Goraždu, prigodnom svečanošću na Panonskim jezerima u Tuzli te akcijom "Pomoć je svima potrebna" u Bihaću - dodao je Hasić.


Svečanim uručenjem ugovora o sponzorstvu, u iznosu od 25.000 KM danas je ozvaničen i početak saradnje sa Udruženjem roditelja onesposobljene djece i onesposobljenih lica Tuzlanskog kantona, Omladinskim udruženjem Dobro djelo iz Sarajeva i JU Zavodom za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.


Već 12 godina se 5. septembar obilježava kao rođendan kompanije, a ovaj datum predstavlja godišnjicu od telekomunikacijske deblokade Bosne i Hercegovine i početka korištenja međunarodnog koda 387 dodijeljenog BiH od Međunarodne telekomunikacione unije (ITU).

 

(Fena/ad)

BLIN
KOMENTARI