otkriven spambot

Ako vam je e-mail adresa na ovoj listi, odmah promijenite lozinku!

Tehno 01.09.17, 13:35h

Ako vam je e-mail adresa na ovoj listi, odmah promijenite lozinku!
Spambot naziva Onliner dio je velike mreže softverskih programa koji za cilj imaju ubaciti se u sustav računala i učiniti neki oblik štete

 

Otkriven je Spambot pozicioniran u Nizozemskoj s čak 711,000.000 e-mail adresa koje se koriste za slanje "spamova" i šire opasne računalne viruse, piše Metro.

 

Spambot naziva Onliner dio je velike mreže softverskih programa koji za cilj imaju ubaciti se u sustav računala i učiniti neki oblik štete. Onliner koristi e-mail adrese i lozinke za "lov" na žrtve i napad jakim kompjuterskim virusima putem interneta.

 

Možete provjeriti nalazi li se vaša e-mail adresa na Onlinerovoj listi na ovoj adresi haveibeenpwned.com – protivhakerskoj internet stranici koja sprema detalje o lozinkama koje su zahvaćene Onlinerom. Ako pronađete svoju e-mail adresu na spomenutoj stranici, odmah je prestanite koristiti i promijenite lozinku na svim stranicama gdje ste se prijavljivali s tom adresom. 

 

Troy Hunt iz HaveIBeenPwneda rekao je da je to "najveća baza podataka koju je ikada učitao na stranicu." Dodaje kako ispada da je to gotovo jedna adresa po svakom muškarcu, ženi ili djetetu u cijeloj Evropi, s obzirom na to da se na stranici nalazi čak 711 miliona e-mail adresa.

 

(Hayat, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI