22. DANI HRVATSKOG FILMA ORAŠJE

Velika filmska fešta na Savi uz značajno učešće bh. autora

Kultura 31.08.17, 23:19h

 Velika filmska fešta na Savi uz značajno učešće bh. autora
Festival otvara filma "Ustav Republike Hrvatske", a na festivalu će biti prikazana i 3 ostvarenja bh. producenta i autora - "Posljednja barijera" Jasmina Durakovića, "Muškarci ne plaču" Alena Drljevića i "Mrtve ribe" Kristijana Milića

 

Prvi vikend u rujnu, po tradiciji nam otvara vrata popularnog filmskog festivala u Orašju. Grad je već obukao festivalsko ruho, a plakati s repertoarom ovogodišnjih projekcija pozivaju građane na još jedan filmski doživljaj. Ovogodišnji 22. Dani hrvatskoga filma, koji se održavaju uz visoko pokroviteljstvo predsjedatelja Predsjedništva BiH dr Dragana Čovića, i supokroviteljstvo predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i Općine Orašje, počinju u subotu 2. rujna. 

 

Na svečanom otvorenju ovog najvećeg  i najpoznatijeg filmskog festivala u okruženju, u Kino dvorani od 20.00 sati očekuje se, kao i do sada, veliki broj glumaca, redatelja i osoba iz svijeta filma, brojni dužnosnici iz BiH i Hrvatske, prijatelji festivala, Orašja i glumca Ive Gregurevića, inicijatora ovog najvećeg kulturnog događaja u Županiji Posavina. 

 

Manifestaciju će, po tradiciji, otvorenim proglasiti načelnik Općine Orašje Stanko Vincetić, po prvi puta u toj ulozi. Ovogodišnje 22. Dane hrvatskoga filma u Orašju otvorit će film „Ustav Republike Hrvatske“ Rajka Grlića, u nedjelju 3. rujna na repertoaru je film “Posljednja barijera” Jasmina Durakovića, u ponedjeljak 4. rujna “Agape” Branka Schmidta. u utorak 5. rujna na programu je film Kristijana Milića “Mrtve ribe”, u srijedu 6. rujna “Muškarci ne plaču” Alena Drljevića, četvrtak 7. rujna rezerviran je za film “Uzbuna na zelenom vrhu”,  redatelja Čejena Črnića, a petak 8. rujna je film “Ne gledaj mi u pijat” redateljice Hane Jušić.

 

22-dani-hrvatskoga-filma-2017

 

Festival će biti zatvoren u subotu 9. rujna filmom Dejana Aćimovića “Anka”.. Sve projekcije su od 20 sati, uz besplatan ulaz. 

 

(DEPO Portal/ak)

BLIN
KOMENTARI