odgovor sameru rešidatu

Slaven Kovačević: Želio sam duel sa Ninom Raspudićem, ali naknadna pamet nije moj stil!

Front 31.08.17, 21:22h

Slaven Kovačević: Želio sam duel sa Ninom Raspudićem, ali naknadna pamet nije moj stil!
Više nisam zainteresiran, niti ću se odazvati na takav duel, jer meni naknadna pamet nikad nije bila stil... Ili hvataš loptu na prvu ili je ne hvataš nikako

 

Politički analitičar dr. Slaven Kovačević na svom Facebook profilu napisao je svojevrstan odgovor na stavove Samera Rešidata, a povodom svojevremenog gostovanja dr. Nine Raspudića u emisiji Pressing na N1 i provokativnih izjava koje je tom prilikom iznio.  


Smatrajući da je tada intelektualna bh. javnost morala mnogo glasnije i jače da reaguje, on je ovu situaciju kratko prokomentarisao:

 

"Kada sam prije par par mjeseci, gostujući na više domaćih televizija i na sesiji Kruga 99, u više navrata (najmanje tri) i javno rekao da mi je, nakon emisije Pressing na N1 sa gostom Ninom Raspudićem od prije par mjeseci (maj 2017.), velika želja da se nađem u televizijskoj emisiji sa dr Raspudićem, u političkom duelu, da neke stvari javno pred gledateljima raspravimo, nisam dobio ovoliki publicitet niti se na to neko osvrnuo, tako da se sada povlačim...  Neka u emisiju sa Ninom Raspudićem ode neko drugi ko mu može bolje od mene politički i teorijski parirati. 


Posebno bih volio da smo popričali o "legitimnim predstavnicima etničkih zajednica" (koje neko hrabro zove narodima). 


Više nisam zainteresiran, niti ću se odazvati na takav duel, jer meni naknadna pamet nikad nije bila stil. 


Ili hvataš loptu na prvu ili je ne hvataš nikako. Hvala", napisao je Kovačević.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI