FOTO/ Da li je moguće

HTV planira tužiti sve koji su podijelili OVO na Facebooku, jeste li i vi među njima?

Ekran 31.08.17, 07:59h

HTV planira tužiti sve koji su podijelili OVO na Facebooku, jeste li i vi među njima?
U skladu s važećim zakonskim propisima Hrvatska radiotelevizija pokrenut će pravni postupak protiv odgovornih za falsificiranje spomenutih podataka te protiv odgovornih za njihovo objavljivanje i dijeljenje, zaprijetili su s HTV-a

 

Nakon što se društvenim mrežama proširila fotomontaža Dnevnika na HRT-u, na kojoj izgleda kao da su HRT-ovci naciju obavijestili da je kod "Lošinja opažena velika kita", umjesto "dva velika kita", saopštenjem su se oglasili s nacionalne televizije i najavili pravne sankcije.


Saopštenje prenosimo u cijelosti.

 

"Obavješćujemo Vas da je u sinoćnjim informativnim emisijama Hrvatske radiotelevizije, u kratkim vijestima koje se objavljuju u okviru informacijskih trakica, objavljen podatak o tome da su „kod Lošinja opažena dva velika kita“.

 

Fotografija koja se tokom današnjega prijepodneva proširila društvenim mrežama neovlašteno je preuzeta te potom falsificirana i podijeljena na dijelu mrežnih portala i društvenih mreža.

 

Ovime ističemo kako je riječ o fotomontaži koja nema nikakve veze s tačnom informacijom objavljenom u programu Hrvatske radiotelevizije.

 

U skladu s važećim zakonskim propisima Hrvatska radiotelevizija pokrenut će pravni postupak protiv odgovornih za falsificiranje spomenutih podataka te protiv odgovornih za njihovo objavljivanje i dijeljenje."

 

 

U Dnevniku je bilo sve dobro ispisano. A gaf o kojem se piše - samo nečija fotomontaža. pic.twitter.com/5kErVba5aT

— Damir Smrtic (@DamirSmrtic) August 29, 2017

 

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI