Njegova igra nije šala

Fenomenalni Džumhur pobijedio Cuevasa, plasirao se u drugo kolo US Opena!

Sport 30.08.17, 20:56h

Fenomenalni Džumhur pobijedio Cuevasa, plasirao se u drugo kolo US Opena!
Iako u ovom meču nije bilo izrazitih favorita, bh. teniser je odigrao zaista izvanredno

 

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur fenomenalnom igrom plasirao se u drugo kolo posljednjeg Grand Slam turnira u sezoni, US Opena, pobjedom nad Pablom Cuevasom (ATP 31.) rezultatom 3:0 (7:5, 7:6 i 6:1).

 

Iako u ovom meču nije bilo izrazitih favorita, bh. teniser je odigrao zaista izvanredno i bio je jedini na terenu koji se nešto pitao.

 

Prva dva seta bila su nevjerovatna, pošto je viđeno nekoliko preokreta, a tokovi prvog i drugog dijela igre gotovo da su bili preslikani.

 

U prvom setu Cuevas je napravio prvi brejk, ali je Džumhur vratio taj brejk i osvojio još jedan protivnički servis. No, pri vodstvu 4:3 Sarajlija gubi svoj servis i set odlazi u neizvjesnu završnicu. Ipak, u 11. gemu bh. teniser ponovo pravi brejk i privodi set kraju rezultatom 7:5.

 

Drugi set i ponovo ista priča. Čak tri puta je bh. teniser imao brejk, ali, vjerovali ili ne, svaki put je Urugvajac vraćao brejk odmah u narednom gemu, pa je tako set odlučen u taj-brejku. U popularnom “13. gemu” bh. teniser je bio superioran i slavio je rezultatom 7:3.

 

Kada su svi mislili da će i treći dio igre biti jednako interesantan kao prva dva, desilo se upravo suprotno jer je na terenu postojao samo jedan teniser. U trećem setu Džumhur je u potpunosti razbio svog protivnika i rezultatom 6:1 prošao u drugo kolo US Opena, gdje će igrati protiv boljeg iz duela Nicolas Kicker Cedric-Marcel Stebe.

 

(Sport.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI