Riječ stručnjaka

Ovo je najgore povrće ako želite smršati

Lifestyle 30.08.17, 15:29h

Ovo je najgore povrće ako želite smršati
S tako detaljnim podacima uspjeli su izdvojiti namirnice koje loše utječu na našu figuru, a među njima se našlo i povrće, među kojem su proglasili i najgore

 

Želite li smršaviti, sačuvati dobro zdravlje i učiniti najviše što možete za kosu i nokte, prehrana bi vam se trebala bazirati na povrću koje je puno vitamina i minerala te često niskokalorično.

 

Mnogi savjetnici za prehranu često klijentima govore kako mogu jesti povrća koliko god žele, što i nije u potpunosti tačno, otkrivaju stručnjaci s Harvard's T.H. Chan School of Public Health, koji su proveli istraživanje na prehrambenim navikama 130.000 odraslih ljudi, u razdoblju od 20 godina.

 

Svake četiri godine sudionici su izvještavali znanstvenike o svojim prehrambenim navikama te se vagali svake dvije godine kako bi istraživači mogli zapisati zbog čega su se udebljali, ostali na istoj kilaži ili smršavili.

 

S tako detaljnim podacima uspjeli su izdvojiti namirnice koje loše utječu na našu figuru, a među njima se našlo i povrće, među kojem su proglasili i najgore!

 

Jeste li spremni?

 

Najgore povrće ako želite smršaviti je kukuruz, zbog kojeg su se njegovi obožavatelji iz istraživanja udebljali.

 

Uz kukuruz, na popisu najgorih, našlo se i ostalo povrće puno škroba, poput krompira i graška, piše She Finds.

 

Čuli ste, želite li ostati na jednakoj kilaži ili izgubiti koji kilogram, držite se zelenog povrća, paprika i mrkvica, a škrob ostavite za neke bolje dane.

 

(100posto.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI