Puna podrška

SDA brani Sebiju Izetbegović: Osuđujemo kampanju protiv menadžmenta KCUS-a!

Front 30.08.17, 11:01h

SDA brani Sebiju Izetbegović: Osuđujemo kampanju protiv menadžmenta KCUS-a!
Začuđujuća je šutnja organizacija i udruženja, a posebno onih koji se bave zaštitom prava žena, na očigledno medijsko nasilje kojem je direktorica KCUS svakodnevno izložena

 

Stranka demokratske akcije najoštrije osuđuje kampanju koja se već duži vremenski period vodi protiv  menadžmenta KCUS predvođenog prof.dr. Sebijom Izetbegović, saopćeno je danas iz ove stranke.

 

Kako se navodi u saopćenju, neviđenu harangu skoro svakodnevno provode Fahrudin Radončić preko svog stranačkog biltena Dnevnog avaza, njemu bliski portali, kao i pojedinaci čiji su lični interesi ugroženi uvođenjem reda u KCUS.

 

- SDA daje punu podršku aktuelnom menadžmentu Kliničkog centra koji je  u toku dosadašnjeg mandata ostvario značajne rezultate. Unatoč naslijeđenom dugu od preko 100 miliona KM, KCUS je u prvih šest mjeseci ove godine pozitivno poslovao, prvi put u poslijeratnom periodu - stoji u saopćenju.

 

Dalje se navodi da je riješen problem nagomilanih zaliha koje nisu bile u funkciji pacijenata, uspostavljeno je bolje funkcioniranje svih organizacionih jedinica, kao i bolja opskrba medikamentima, a sve u funkciji kvalitetnije usluge i zaštite pacijenata. Skraćene su liste čekanja i ubrzan put pacijenta za sve medicinske usluge. Rješava se pitanje zloupotrebe dvojne ljekarske prakse što je izazvalo poseban otpor pojedinaca koji su vršili takve zloupotrebe. Brojni su  i drugi pozitivni pomaci o čemu je javnost već obaviještena.

 

Cilj menadžmenta KCUS je da se reformama, uvođenjem reda i zakonitog poslovanja od Kliničkog centra napravi najprestižnija medicinska ustanova u BiH i kao takva prepoznatljiva u regionu.

 

- Začuđujuća je šutnja organizacija i udruženja, a posebno onih koji se bave zaštitom prava žena, na očigledno medijsko nasilje kojem je direktorica KCUS svakodnevno izložena. Ipak, najbolja potvrda podrške za poduzete reforme dolazi od korisnika usluga KCUS koji izražavaju zadovoljstvo  što se, konačno, pojavio menadžment koji je unatoč svim otporima i napadima spreman uvesti red u ovu instituciju. Kritizerima poručujemo da do sada nismo čuli nijednu istinitu tvrdnju koja bi bacila sjenu na rad aktuelnog menadžmenta, ali smo čuli glas mnogih građana koji daju podršku vodstvu KCUS - saopćeno je iz SDA.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI