velika očekivanja, a rezultati...

Mirjana Hrga smijenjena s RTL-a: Šta je upravu natjeralo da 'ukloni' poznatu novinarku?

Mediji 29.08.17, 14:29h

Mirjana Hrga smijenjena s RTL-a: Šta je upravu natjeralo da 'ukloni' poznatu novinarku?
Kako doznaje ovaj hrvatski portal, usporedba višemjesečnih rezultata o gledanosti emisije RTL Danas pokazala je da postoji trend prema kojem Hrgine emisije u prosjeku prati manje gledatelja nego kada su tu istu emisiju vodili kolege Ana Brdarić Boljat ili Tomislav Jelinčić

 

LOŠA gledanost i narušeni međuljudski odnosi, čini se da su bili glavni razlozi da se vodstvo RTL Televizije zahvali Mirjani Hrgi na uređivanju i vođenju središnje informativne emisije RTL Danas. Naime, Uprava te televizijske kuće sklona je mišljenju kako će se Hrga na RTL-u bolje snaći kao novinar ili reporter- piše Index.hr.

 

Kako doznaje ovaj hrvatski portal, usporedba višemjesečnih rezultata o gledanosti emisije RTL Danas pokazala je da postoji trend prema kojem  Hrgine emisije u prosjeku prati manje gledatelja nego kada su tu istu emisiju vodili kolege Ana Brdarić Boljat ili Tomislav Jelinčić. U svakom slučaju, dolazak Hrge na RTL Televiziju nije ispunio očekivanja Uprave o gledanosti.  

 

Drugi razlog za skidanje Hrge s uredničke pozicije su navodno narušeni međuljudski odnosi među novinarima u redakciji, a koja se može objasniti "osebujnim" načinom komunikacije kolegice Hrge.


Hrge trenutno nema na RTL-u, no razlog je njen godišnji odmor s kojeg bi se trebala vratiti početkom rujna. Tada bi trebala biti i puno jasnija budućnost ove novinarke na toj televiziji. U svakom slučaju na RTL Danas bit će promjena, a jedna od njih je što će emisija, koja s jesenskom shemom počinje 4. rujna,  trajati sat vremena. 

 

Podsjetimo, kako je Hrga na RTL Televiziju došla u ožujku prošle godine s Al Jazeera Balkans TV. Ondje je radila kao reporterka, urednica i voditeljica. Novinarsku karijeru je započela 1994. godine na Hrvatskoj radioteleviziji, a ondje je ostavila svoj pečat u zloglasnim Motrištima. Nakon toga prelazi na Nova TV gdje pamtimo kada je "braneći" od lešinarskih nasrtaja novinara privatnost Vlatke Pokos, ispitivala između ostalog i s kim je bila trudna kad je napravila abortus.

 

Do zaključenja teksta, Mirjanu Hrgu nismo uspjeli dobiti za komentar.

 

(Index, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI