oglasio se 'osvjedočeni ekspert'

Dževad Galijašević 'zbavio' cjenovnik: 'Evo koliko u BiH košta pokrivanje žene po strogim šerijatskim pravilima...'

Hronika 29.08.17, 11:38h

Dževad Galijašević 'zbavio' cjenovnik: 'Evo koliko u BiH košta pokrivanje žene po strogim šerijatskim pravilima...'
Galijašević također kaže da ove grupe mjesečno plaćaju po 100 eura ženama u BiH koje prihvate da cijelo tijelo pokriju po strogim šerijatskim pravilima

 

Ako je nešto posljednjih dana izazvalo veliku buru u ovdašnjoj javnosti, onda je to zasigurno zapaljiva izjava austrijskog ministra Sebastiana Kurza, nakon koje su uslijedile brojne reakcije i komentari, ali i nove izjave o islamskoj prijetnji koja dolazi iz BiH.

 

U dodatno 'potpaljivanje vatre' uključio se i tzv. stručnjak za sigurnost Dževad Galijašević, koji se oglasio s tvrdnjom da posjeduje tačne iznose iz "cjenovnika finansijera radikalizacije Bošnjaka u BiH" - kako prenosi HMS.

 

Naime, kako u svojoj izjavi navodi Galijašević, "Saudijske nevladine organizacije kao što su ‘El Haramejn’, ‘Benevolens internešnel’ i ‘Taibah’, koje se već godinama nalaze na crnim listama Vijeća sigurnosti UN zbog povezanosti sa terorizmom, glavni su financijeri radikalizacije Bošnjaka u BiH".

 

Galijašević također kaže da ove grupe mjesečno plaćaju po 100 eura ženama u BiH koje prihvate da cijelo tijelo pokriju po strogim šerijatskim pravilima.

 

“Ista novčana suma plaća se i bošnjačkim muškarcima koji pristanu da puštaju duge vehabijske brade, a ukoliko cijela obitelj pređe na prakticiranje radikalne verzije islama za to se dobiva dodatni mjesečni bonus od 200 eura”, rekao je Galijašević za “Euroblic”.


On tvrdi i da je svima koji žive u Federaciji BiH već dugo poznat ovaj cjenovnik, dodajući da je to javna tajna u svim većim gradovima, te da je Sebastian Kurz previše ozbiljan čovjek da bi iznosio u javnost takve tvrdnje ako za njih nema pokriće, prenosi HMS..

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI