večeras prvi trening

Baždarević: Kiprane moramo natrčati da bismo ih pobijedili

Sport 28.08.17, 18:07h

Baždarević: Kiprane moramo natrčati da bismo ih pobijedili
Imaju dva, tri opasna i brza igrača, što smo vidjeli u Zenici i ne smijemo ih podcijeniti, rekao je za Anadolu Agency (AA) danas u Nikoziji Mehmed Baždravić, selektor fudbalske reprezentacije BiH

 

Kipar je nezgodan i napravio je probleme i kvalitetnijim ekipama od nas. Moramo ih natrčati, biti borbeniji da bi napravili razliku u kvalitetu i pobijedili, istakao je za Anadolu Agency (AA) u Nikoziji Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. 

 

Reprezentativci BiH večeras će imati prvi trening u Nikoziji pred meč koji će na GSP Areni igrati u četvrtak.

 

”Sve po planu. Večeras će svi trenirati osim Armina Hodžića, koji će malo kasniti i doći na Kipar dok budemo na prvom treningu. Očekujem da svi dođu bez povreda, raspoloženi. Obavit ćemo lagan trening, rekuperaciju i do utakmice nastojati da se spremimo na najbolji način”, rekao je Baždarević, dodavši:

 

”Kipar je jako nezgodan.. Kako sam rekao u stanju je napravit probleme i kvalitetnijima od nas. Ključ našeg uspjega je dobra ekipa, kolektivna igra. Moramo natrčati Kiprane, biti borbeniji da bi napravili razliku u kvalitetu, kojeg imamo više od njih. Imamo više argumenata na našoj strani. Svi znamo šta nam znači ova utakmica i bodovi. Idemo prema cilju koji svi želimo. U četvrtak će nam trebati jedno iskustvo i kolektivna igra. Oni imaju dva, tri opasna i brza igrača, što smo vidjeli u Zenici i ne smijemo ih podcijeniti”.

 

/AA/mr)

BLIN
KOMENTARI