Horoskop, statistika i vožnja

Ko su najbolji, a ko najgori vozači: Najviše kazni dobijaju Ribe, Vage najčešći učesnici udesa

Zabava 27.08.17, 19:11h

Ko su najbolji, a ko najgori vozači: Najviše kazni dobijaju Ribe, Vage najčešći učesnici udesa
Horoskopski znak utječe i na vaše vozačke osobine. Zabavite se i doznajte kakve su vaše u tekstu u nastavku u kojem su znakovi poredani od najgorih prema najboljim vozačima

 

Američko istraživanje provedeno na sto hiljada učesnika pokazalo je da najviše saobraćajnih kazni dobivaju vozači rođeni u horoskopskom znaku Riba. Slijede ih Ovnovi, Vodolije, Jarčevi i Vage.

 

Najmanje kazni dobili su Djevice, Strijelčevi i Blizanci. Vage su sudjelovale u najviše saobraćajnih nesreća, a slijede ih Škorpioni, Jarčevi, Ovnovi te Vodolije. U najmanje nesreća sudjelovali su Blizanci, Rakovi i Lavovi.

 

Vaga


Vaga žudi za ravnotežom i ne voli donositi odluke na brzinu. To nije dobra karakteristika za vožnju jer za volanom često treba brzo reagirati.

 

Vodolija


Iako oba spadaju u grupu zračnih znakova, Vodolija je gotovo potpuno suprotna od Vage. Dok Vaga ne voli odlučivati na brzinu, Vodolija je dosta impulzivna. Dodajmo tome to da njime upravlja Uran, planeta koju karakteriziraju brzina i nemir zbog čega nije najsigurniji sudionik u prometu.

 

Ovan


Ovan je egocentričan znak i uglavnom misli samo na sebe te ima tendenciju pretjecati prije nego provjeri namjere drugih vozača. Zbog toga je eventualna prometna nesreća gotovo neizbježna.

 

Ribe


Ribe nisu silovite poput Ovna, više su sanjari te puno vremena provode sanjareći. Vožnja zahtijeva potpunu koncentraciju, nešto što mnoge Ribe ne mogu dati.

 

Škorpion


Škorpioni su skloni ludovanju na cesti što ima veze s njihovim instinktom za osvetom onima koji su im učinili nažao. Presijecite im put na cesti i velika je vjerovatnoća da će vas slijediti kako bi vam učinili isto.


Bik


Bik pati od sličnih problema kao drugi životinjski znak, Ovan. Zna 'drviti' samo po svome, a zbog te izrazite tvrdoglavosti ima tendenciju prolaska kroz crveno svjetlo.


Strijelac


Strijelčevi vole riskirati. Srećom, iskusni su u tome, ali isto tako vole pričati tako da često možete vidjeti Strijelca kako telefonira dok vozi, a dobro je poznato koliko to može biti opasno.


Jarac


Jarčevi su često usredotočeni isključivo na cilj što znači da više razmišljaju o krajnjoj destinaciji nego o tome kako će stići ondje. Mogu si umisliti da su prometna pravila pisana za druge vozače, ne i za njih.


Djevice


Djevice su vrlo detaljne i sistematične, stoga se uvijek drže propisane brzine i nije im 'teško' stati na kočnicu. Jedino što mogu uzrokovati je kolona vozila iza njih.

 

Rak


Ovaj vodeni znak predodređen za porodični život čak i na ostale sudionike prometa gleda kao na članove svoje proširene porodice. Međutim, Rakovi su vrlo ćudljivi pa, primjerice, mogu sasvim nepotrebno potrubiti.

 

Blizanci


Blizanci su odlični u obavljanju više radnji od jednom pa su sposobni za vožnje nanositi šminku, mijenjati radio stanice i piti kavu, ali to se nikako ne bi smjelo raditi dok vozite.

 

Lav


Vatreni Lavovi su velikodušni i vole dijeliti cestu s ostalim vozačima, a možda ih baš njihov veliki ego tjera da budu najbolji vozači.

 

(Zadovoljna.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI