Ove godine drugačiji format trke

'Giro Drag Race' danas u 18 sati na Vilsonovom šetalištu

Sport 27.08.17, 10:34h

'Giro Drag Race' danas u 18 sati na Vilsonovom šetalištu
Odlučili smo organizovati trku ubrzanja na biciklima koja se ne održava nigdje u našoj regiji, a na koju se može prijaviti baš svako, bez ikakvih licenci i potpuno besplatno, rekao je team manager takmičarske ekipe udruženja Giro di Sarajevo Emir Hulusić


Treća trka ubrzanja na biciklima ''Giro Drag Race'', koju organizuje udruženje za promociju urbanog biciklizma Giro di Sarajevo, bit će održana danas u 18.00 sati na Vilsonovom šetalištu.
 

Kao i prethodna dva izdanja taj nesvakidašnji događaj ponovo će ponuditi mnoštvo uzbuđenja ali i mogućnosti zvaničnog utrkivanja na biciklima za sve one koji su se željeli okušati, a nisu imali priliku, saopćeno je iz udruženja Giro di Sarajevo.
 

- Odlučili smo organizovati trku ubrzanja na biciklima koja se ne održava nigdje u našoj regiji, a na koju se može prijaviti baš svako, bez ikakvih licenci i potpuno besplatno - rekao je team manager takmičarske ekipe udruženja Giro di Sarajevo Emir Hulusić.


Format trke je ove godine je nešto drugačiji, tako da će trka biti teža, ali i uzbudljivija.
 

Za učešće u trci, potrebno je prijaviti se putem online forme na adresi giro.ba/drag. Takmičarski broj se preuzima pola sata prije starta trke. 
 

Prvih 16 parova bit će izvučeno nasumično, dok je nastavak takmičenja po kup sistemu. Prva trojica će dobiti medalje i vrijedne nagrade. Organizatori obećavaju sjajnu zabavu uz DJ-a i još poneko iznenađenje.
 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI